Računalništvo, telefonija
18.02.2016 19:46

Deli z drugimi:

Share

Huawei se je uvrstil na 13. mesto med najbolj inovativnimi podjetji v svetu

Huawei se je uvrstil na 13. mesto med najbolj inovativnimi podjetji v svetu
Huawei se je uvrstil na 13. mesto med najbolj inovativnimi podjetji v svetu

Fast Company, publikacija, ki soustvarja prihodnost poslovanja, je podjetje Huwei uvrstila na 13. mesto med najbolj inovativnimi podjetji na svetu. Huawei je skupaj z današnjo uvrstitvijo, na seznam 50 najbolj inovativnih podjetij uvrščen že tretjič.

Podjetje Huawei se je s strokovnim znanjem o mobilnih omrežjih in napravah ter široko infrastrukturo partnerjev in klientov povzpelo na sam vrh ponudnikov informacijsko-komunikacijske tehnologije in je danes tretji največji proizvajalec pametnih telefonov v svetu.

”Biti prepoznan za naš trud s strani Fast Company revije je velika čast”, je dejal Ryan Ding, izvršni direktor in predsednik oddelka za produkte in rešitve. ”Pri Huaweiju smo predani grajenju bolje povezanega sveta in inovativnost je eno naših glavnih načel. To priznanje je potrditev, da so inovacije, ki jih želimo zagotoviti globalno, skupaj z grajenjem boljših družb in povezovanjem nepovezanih, prepoznane.”


”Huaweijeve neprekinjene investicije v raziskovanje in razvoj so nekaj, na kar smo v podjetju zelo ponosni, in prav je tako.”, je dejal Peter Jarich, podpredsednik oddelka za analize. ”Poleg impresivne rasti, ki nam jo zavida skoraj vsa konkurenca, so rezultati prinesli dosleden tok inovacij, osredotočenih na uporabnike in tehnološko vodstvo, ki bo s pospešenim razvojem omrežij postajalo vedno bolj pomembno.”


”Pri Vodafonu neposredno investiramo v inovacije in raziskave, hkrati pa sodelujemo s partnerji pri razvoju novih tehnologij. Takšno sodelovanje s podjetjem Huawei pomaga povečati naše zmožnosti za raziskave in razvoj in nam omogoča da kupcem po celem svetu ponudimo boljše storitve.” je dejal Matt Beal, direktor oddelka za arhitekturo in inovacije na Vodafonu.

Huawei ohranja svojo neomajno predanost doseganja inovacij s pomočjo raziskav in razvoja:

  • Je eden izmed peščice velikih tehnoloških podjetij, ki nameni več kot 10% prihodka raziskavam in razvoju.
  • Izdatki za raziskave in razvoj so v letu 2014 znašali 6.6 milijard ameriških dolarjev. Huawei je v zadnjem desetletju (2005-2014) v raziskave in razvoj vložil več kot 30.7 miljard ameriških dolarjev.
  • V oddelkih za raziskave in razvoj je zaposlenih kar 45% Huaweijevih uslužbencev.
  • Huawei je na vodilnem mestu v številu patentov, po podatkih organizacije za nadzor patentov – The World Intellectual Property Organization (WIPO).
  • Huawei je sodeloval z mnogimi svetovnimi inovatorji v svojih 16 centrih za raziskave in razvoj in 36 združenimi inovacijskimi centri po svetu, vključno z Ameriko, Nemčijo, Švedsko, Anglijo, Francijo, Italijo, Rusijo, Indijo in Kitajsko.

Fast Company seznam najbolj inovativnih podjetij v letu 2016 lahko najdete na povezavi: http://www.fastcompany.com/most-innovative-companies.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku