Računalništvo, telefonija
04.06.2020 14:56
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei predstavil tablični računalnik MatePad T8

Huawei predstavil tablični računalnik MatePad T8
Huawei predstavil tablični računalnik MatePad T8

Najnovejši tablični računalnik Huaweia z 8-jedrnim procesorjem za dostopno ceno nudi izredne zmogljivosti in pametne funkcije v čudovito zasnovanem ohišju.


Podjetje Huawei Consumer BG je prestavilo MatePad T, novi 8-palčni (20,32 cm) tablični računalnik, ki zagotavlja odlične zmogljivosti po izjemno ugodni ceni. Poganja ga 8-jedrni procesor in ima vgrajeno baterijo kapaciteto 5100 mAh, kar mu zagotavlja vsestranskost in dolgotrajno rabo. Naprava je izvrstne lahke zasnove s površinsko obdelavo kovinskega videza in vključuje sistem EMUI 10 z vrsto pametnih funkcij, med katere sodijo revijalni prikaz za neverjetno izkušnjo branja, temni način in otroškim kotičkom z možnostjo starševskega nadzora ter načini zaščite oči, da je otrokova rast in učenje zabavno in zdravo.

Predsednik oddelka prenosnih in tabličnih računalnikov podjetja Huawei Consumer BG Wang Yinfeng je predstavitev novega izdelka pospremil z besedami: »Navdušeni smo, da lahko predstavimo cenovno dosegljivi tablični računalnik Huawei MatePad T, ki dopolnjuje obstoječo ponudbo tovrstnih naprav. Tablični računalniki imajo edinstveno vlogo v povezanem življenjskem slogu, saj jih veliko uporabnikov vidi kot prednostno napravo za zabavo. Z modelom MatePad T pa jim dajemo še eno prepričljivo možnost, da bodo lažje našli napravo, ki popolnoma zadosti njihovim potrebam

Lahek in elegantni tablični računalnik

Levi in desni rob zaslona sta debela le 4,9 milimetra, zato tablični računalnik MatePad T doseže razmerje med zaslonom in telesom naprave nad 80 odstotki. S tem pa je kar najbolj izkoriščeno kompaktno oblikovano ohišje, da je na voljo čim večja zaslonska površina. Zaradi 8-palčnega zaslona in teže samo 310 gramov je tablični računalnik odličen tudi za enoročno uporabo, medtem ko nudi popolno vizualno izkušnjo. Na odlično ergonomijo rabe vplivajo tudi rahlo zaobljeni robovi in peskana površina hrbtišča kovinskega videza. Huawei MatePad T je na voljo v globokomorsko modri barvi, ki še dodatno poudari elegantno oblikovanje.

Odlične zmogljivosti

Tablični računalnik MatePad T je zasnovan za različne primere rabe za delo in igranje mobilnih iger, odlikuje pa ga procesor z osmimi jedri, štirimi v taktu 2 GHz in štirimi v 1,5 GHz. Napredni sistem na čipu (procesor) delujejo v navezavi z baterijo visoke kapacitete 5100 mAh, ki zagotavlja do 12 ur neprekinjenega predvajanja video posnetkov ali impresivnih 600 ur v stanju pripravljenosti z izklopljenim zaslonom.

V novi tablični računalnik je poleg tega vgrajen tudi način za udobje oči, ki optimizira barvno temperaturo na zaslonu prikazane slike. Po potrebi lahko nastavitve barvne temperature tudi prilagodite, da ustrezajo vašim potrebam.

Brezhibna pametna izkušnja

Opremljen s sistemom EMUI 10.1 tablični računalnik Huawei MatePad T ponuja številne pametne funkcije. Narejen na osnovi prosto kodne različice Androida je prilagojen hitremu odzivu naprave, temni način, narejen na podlagi Huaweievih raziskav uporabe naprav, pa nudi udobno branje. Na voljo je tudi revijalni prikaz, Morandi barvna paleta pa naredi uporabniški vmesnik bolj očarljiv in eleganten.

Varen kotiček za otroke

Novi tablični računalnik Huawei MatePad T je z otroškim kotičkom primerna naprava za otroke, saj jim nudi varen prostor za učenje in zabavo. Starši pa med tem ohranijo popoln nadzor, saj s pomočjo funkcij starševskega nadzora preprosto upravljajo vsebine in aplikacije, ki so primerne zanje, hkrati pa lahko prilagajajo tudi čas, ko otroci lahko uporabljajo napravo. Poleg tega ima otroški kotiček tudi načine zaščite oči, filter modre svetlobe, opozorilo ob neprimernem držanju naprave in način e-knjige, ki zagotavljajo zdravo in udobno izkušnjo rabe.

Cena in razpoložljivost

Tablični računalnik je opremljen a s tržnico AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia. V njej je tudi že 60 aplikacij slovenskega porekla, kmalu pa bodo na voljo tudi aplikacije naše največje banke NLB in aplikacija mBills.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku