Telefoni
30.11.2016 06:40
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei je nesporna številka ena med Androidi

Huawei je prvič v zgodovini premagal podjetje Samsung na področju telefonov Android.
Huawei je prvič v zgodovini premagal podjetje Samsung na področju telefonov Android.

Pozabite na Samsung, HTC, Sony in druge proizvajalce pametnih mobilnih telefonov. Številka ena med proizvajalci telefonov z operacijskim sistemom Android je namreč Huawei. Kitajski proizvajalec pametnih mobilnih telefonov z Androidom je bil namreč razglašen kot najuspešnejši proizvajalec mobilnih naprav z Googlovim mobilnim operacijskim sistemom. Podjetje Huawei je s tem tudi prvič v zgodovini iz prvega mesta izrinilo podjetje Samsung, dosedanjega nespornega prvaka.

Huawei si je prestižno lovoriko najuspešnejšega proizvajalca prislužil predvsem na račun zelo kakovostnih in še vedno relativno cenovno ugodnih pametnih mobilnih telefonov, medtem ko jo je podjetje Samsung izgubilo na račun težav, ki jih je imelo s pametnimi mobilnimi telefoni Galaxy Note 7. Kitajski proizvajalec pametnih mobilnih telefonov je v zadnjem četrtletju zaslužil okoli preračunanih 188 milijonov evrov, kar ga uvršča med najboljše proizvajalce mobilnih naprav Android na svetu. Pri tem je zanimivo to, da je v nedavnem intervju Xiaomijev podpredsednik za globalne trge Hugo Barra izjavil, da s prodajo telefonov ne zaslužijo ničesar. Poslovna strategija kitajskega proizvajalca pametnih mobilnih telefonov namreč ne temelji na prodaji strojne opreme, ampak storitev. To je tudi razlog, zakaj so njihove mobile naprave skoraj za polovico cenejše od konkurence.

Čeprav si je Huawei prislužil laskav naslov najboljšega proizvajalca mobilnih naprav Android na svetu, velja omeniti, da je »pobral« le 2,4 odstotke celotnega denarja, ki so ga uporabniki namenili pametnim mobilnim telefonom in povezanim storitvam. Nesporni vladar na tem področju je seveda podjetje Apple, saj je »pridelalo« kar 91 odstotkov celotnega dobička, ki se je ustvaril v panogi pametnih telefonov v tretjem četrtletju letošnjega leta in s tem popolnoma povozilo vse ključne igralce na tem področju.


Prijavi napako v članku