Računalništvo, telefonija
22.01.2020 11:35
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S čim bo Huawei nadomestil navigacijo Google Maps?

Podjetje Huawei bo na njegova pametne mobilne telefone nameščalo navigacijski sistem podjetja TomTop.
Podjetje Huawei bo na njegova pametne mobilne telefone nameščalo navigacijski sistem podjetja TomTop.

Navigacijski sistem GPS je z leti postal nepogrešljiv del našega življenja, saj nam omogoča hitro in brezskrbno potovanje po neznanih krajih. Med vsemi trenutno prevladuje navigacijski sistem Google Maps, saj ga uporablja na stotine milijonov voznikov. Ker pa je sodelovanje podjetja Huawei z ameriškimi podjetji omejeno, so sprejeli odločitev, da navigacijski sistem Google Maps nadomestijo z navigacijskim sistemom nizozemskega podjetja TomTom.

Huawei je s podpisom pogodbe z nizozemskim podjetjem TomTom pridobil pravico do uporabe njihovih zemljevidov, prometnih podatkov in ustrezne programske opreme. Uporabniki naj ne bi bili prikrajšani, saj podjetje Apple za svoje zemljevide oziroma navigacijski sistem tudi uporablja prometne podatke podjetja TomTom. Vprašanje pa je, ali bodo uporabniki s tem zadovoljni, saj je navigacijski sistem Google Maps trenutno na tem področju vodilni in ponuja precej boljšo uporabniško izkušnjo in več funkcionalnosti v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami.

Pri tem velja omeniti, da je bila pogodba med podjetjema Huawei in TomTom podpisana že pred časom, vendar je bil podpis pogodbe doslej poslovna skrivnost. Ali bo Huawei pripomogel k boljši prepoznavnosti navigacijskega sistema TomTom, bo seveda pokazal čas.


Prijavi napako v članku