Računalništvo, telefonija
25.11.2011 15:54

Deli z drugimi:

Share

HTC Sensation XL: Razstava Sens(N)ation

Fuzija naprednih mobilnih tehnologij in visoke mode pod okriljem HTC-ja in Projekta27
HTC Sensation XL: Razstava Sens(N)ation
HTC Sensation XL: Razstava Sens(N)ation

V ljubljanski Galeriji Jakopič je bila uradno odprta ena največjih in najbolj pomembnih razstav v Sloveniji, ki pod istim skupnim imenovalcem združuje različne oblike vrhunske umetnosti in ki se ljubiteljem vsega lepega v Sloveniji prvič predstavlja v tolikšnem obsegu. Rdeča nit razstave, pripravljene s skupnimi močmi družbe HTC in spletnega portala Projekt27 ter poimenovane Sens(N)ation, so bile tako stilske inovacije in trendi prihodnosti, vse to pa so zaokrožili predstavitev najnovejšega HTC-jevega mobilnika HTC Sensation XL z integriranim vrhunskim zvokom Beats Audio in ekskluzivno iz Pariza pripeljane kolekcije belgijskega modnega oblikovalca Martina Margiele.

Slovenska modna scena je z otvoritvijo ponovno doživela svojevrsten preporod, saj je bila danes v ljubljanski Galeriji Jakopič uradno odprta razstava, ki prvič v tolikšnem obsegu v Sloveniji predstavlja umetniške stvaritve različnih slovenskih avtorjev s področja mode, oblikovanja in novih tehnologij. Sens(N)nation, kot so razstavo poimenovali idejni snovalci – podjetje HTC in spletni portal Projekt 27, navdihuje z naborom različnih umetniških stvaritev, ki so paša za oči in ušesa. Za slušno stimulacijo je poskrbel najnovejši pametni mobilnik HTC Sensation XL, nadgrajen s slušalkami Beats by Dr. Dre, paša za oči pa je bila pregledna razstava, ki prihaja naravnost iz Pariza. »Defilejska« kolekcija Spring-Summer/Fall-Winter belgijskega modnega ustvarjalca Martina Margiele skozi 23 kreacij, ustvarjenih med leti 1989 in 2011, podaja historičen pregled 23-letne ustvarjalnosti modne hiše Maison Martin Margiela.

»Veseli nas, da je lahko HTC del tako vseobsežnega projekta, kot je razstava SensNation, saj telefoni HTC niso le pametni telefoni, pač pa so odraz uporabnikovega osebnega sloga, njegove edinstvene osebnosti, na nek način tudi vizija prihodnosti in trendov, ki šele prihajajo in se kot taki odlično vklapljajo v celoten koncept razstave,« je pojasnila Mateja Kozjek, predstavnica za blagovno znamko HTC v Sloveniji.

»Slovenija se z razstavo Maison Martin Margiela uvršča na zemljevid modnih prestolnic, pa tudi ob njihov bok,« je povedal Sašo Radovič, kreativni direktor Projekta27. »Veseli smo, da smo lahko v Slovenijo pripeljali tako pomembnega in kulturnega oblikovalca, kot je Martin Margiela, ter skupaj z družbo HTC omogočili trenutno najboljšim slovenskim umetnikom s področja mode, oblikovanja, videa in fotografij, da se lahko s svojimi stvaritvami predstavijo širši javnosti,« je še dodal.

HTC Sensation XL

Z velikim 11,9-centimetrskim zaslonom, tankim 9,9-milimetrskim ohišjem in integriranim zvokom Beats Audio je bil HTC Sensation XL ustvarjen posebej z namenom zagotavljanja najboljše možne razvedrilne izkušnje z osupljivim zvokom in sliko v glasbi, filmih in igrah. Ta pametni mobilnih se ponaša s posebej uglašenim zvokom, ki uporabnikom zagotavlja, da pesmi slišijo tako, kot so si jih zamislili glasbeniki sami.

Priložene ima izjemno lahke slušalke UrBeats, ustvarjene posebej zato, da se dopolnjujejo z zvočnim profilom Beats na telefonu. Z vgrajenim mikrofonom je prostoročno telefoniranje enostavno, daljinski upravljalnik na vrvici slušalk pa uporabniku omogoči, da ustavi pesmi, se premakne naprej ali nazaj po seznamu predvajanih pesmi in se oglasi na telefon med predvajanjem glasbe.

Razstava Sens(N)ation

Razstava Sens(N)ation bo v Galeriji Jakopič na ogled vse do 4. decembra, obiskovalci pa si bodo lahko poleg kreacij Martina Margiele ogledali še stvaritve Nataše Peršuh, Zorana Garevskega, JSP, Marie Moderne ter izbranih mladih ustvarjalcev, ki šele stopajo na pot ustvarjalnosti in veliko obetajo. Svojo oblikovalsko vizijo bodo skozi torbice, naglavne skulpture in nakit predstavili Marjeta Grošelj, Ana Lazovski in Srečko Molk. Izbrane fotografije in video, tudi 3D, pa so na ogled postavili Matjaž Tančič, Saša Hess, Tomo Brejc in Mitja Božič.


Prijavi napako v članku