Telefoni
19.07.2013 13:24

Deli z drugimi:

Share

HTC One Mini ugledal luč sveta!

Podjetje HTC je uporabnike storitev mobilne telefonije prijetno presenetilo s predstavitvijo pametnega mobilnega telefona One Mini. Tu dejansko gre za »manjšo« različico mobilnika One, ki temeljili na enakih materialih in obliki, le da je manjše velikosti in je opremljena z nekoliko šibkejšo strojno opremo.
HTC One Mini ugledal luč sveta!
HTC One Mini ugledal luč sveta!

Ker je kitajsko ministrstvo za industrijsko tehnologijo in telekomunikacijsko opremo nedavno razkrilo tako fotografije kot podatke težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona One Mini (http://goo.gl/bzQlq), so se pri podjetju HTC odločili, da mobilnik javnosti predstavijo še po uradni poti. Novinec pričakovano temelji na osnovi uspešnega modela One, saj je bil zasnovan na enakih materialih in obliki, kar pomeni, da je ohišje v celoti izdelano iz kakovostnega aluminija. Ker pa gre tu za miniaturno različico mobilnika HTC One, je ta pričakovano manjši in je opremljen z nekoliko šibkejšo strojno opremo.

Inženirji podjetja HTC so miniaturni pametni mobilni telefon One Mini opremili z 2-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 400 frekvence 1,4 gigahercev, 4,3-palčnim (10,9-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, gigabajtom sistemskega pomnilnika, zvočniškim sistemom BoomSound in digitalnim fotoaparatom ločljivosti 4,1 milijonov točk z napredno tehnologijo UltraPixel. Za shranjevanje podatkov je na voljo 16 gigabajtov prostora, medtem ko zadostno avtonomijo delovanja omogoča baterija zmogljivosti 1.800 miliamper ur.

Kompaktni pametni mobilni telefon HTC One Mini bo ob nakupu opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.2.2 Jelly Bean in prilagojenim grafičnim vmesnikom Sense. Tu nikakor ne gre spregledati napredni osnovni zaslon HTC BlinkFeed, saj služi za lažje usklajevanje aktivnosti na družbenih omrežjih. Maloprodajno ceno in dobavljivost tržno izjemno zanimivega mobilnika One Mini naj bi podjetje HTC razkrilo še pred koncem poletja.


Prijavi napako v članku