Telefoni
21.06.2013 13:27

Deli z drugimi:

Share

HTC napada z mega mobilnikom Butterfly S

Butterfly S je najnovejši pametni mobilni telefon podjetja HTC, ki združuje zmogljivo strojno opremo, zanimivo obliko in bogato paleto naprednih funkcij. Vrhunski mobilnik naj bi v Evropo prispel predvidoma septembra, zanj pa naj bi bilo potrebno odšteti kar okoli 750 evrov.
HTC napada z mega mobilnikom Butterfly S
HTC napada z mega mobilnikom Butterfly S

Na trgu vrhunskih pametnih mobilnih telefonov se je pojavil novi izdelek podjetja HTC, ki bo nedvomno popestril letošnje poletje. Pametni mobilnik Butterfly S namreč združuje zmogljivo strojno opremo, zanimivo obliko in bogato paleto naprednih funkcij. Pri novincu najbolj padeta v oči kakovostni zaslon s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk ter napis BoomSound, ki nakazuje, da so inženirji podjetja HTC vanj vgradili izjemen zvočniški sistem.

Pametnemu mobilnemu telefonu HTC Butterfly S niti pri najzahtevnejših nalogah ne bo zmanjkalo moči, saj ima na razpolago tako 4-jedrni procesor Snapdragon 600 frekvence 1,9 gigahercev (hitrejši kot v mobilniku One) kot sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov. Preostala strojna oprema prav tako ni od muh, saj obsega vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora, modem za mobilno omrežje WCDMA, spletno kamero ločljivosti 2,1-milijona točk, digitalni fotoaparat z napredno tehnologijo UltraPixel in zmogljivo baterijo kapacitete 3.200 miliamper ur. Vrhunska elektronika pa je ujeta v všečno in vzdržljivo ohišje dimenzij 144,5 x 70,5 x 10,6 milimetrov ter teže 160 gramov.

Na pametnem mobilnem telefonu HTC Butterfly S je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean z uporabniškim vmesnikom Sense 5. Izjemno tržno zanimivi mobilnik bo na daljnem vzhodu naprodaj že julija, zanj pa bodo trgovci v prosti prodaji zahtevali preračunanih 570 evrov. Vrhunski pametni mobilni telefon HTC Butterfly S naj bi v Evropo prispel predvidoma septembra.


Prijavi napako v članku