Telefoni
20.10.2012 07:12

Deli z drugimi:

Share

HTC J Butterfly: iPhone 5 je zgodovina!

HTC J Butterfly je mobilnik, ki nikogar ne bo pustil hladnega!
HTC J Butterfly je mobilnik, ki nikogar ne bo pustil hladnega!

Podjetje HTC je predstavilo novi pametni mobilni telefon, ki so ga mnogi poznavalci že označili za »ubijalca« iPhona 5. Novinec ga namreč prekaša praktično na celi črti. Glavni adut pametnega mobilnega telefona HTC J Butterfly je zaslon. Inženirji so ga namreč opremili s 5- palčnim oziroma 12,7-centimetrskim Super LCD3 zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Gostota pik znaša zavidljivih 440 točk na palec. Zaslon Retina mobilnika iPhone 5 pa se lahko »pobaha« zgolj z ločljivostjo 640 x 1.136 točk in gostoto 326 točk na palec.

Preostali tehnični podatki pametnega mobilnega telefona HTC J Butterfly so prav tako dih jemajoči. Ta za preračunavanje podatkov namreč uporablja štirijedrni procesor Snapdragon S4 frekvence 1,5 gigaherca. Da procesorju ne bi prehitro zmanjkalo sape, skrbi sistemski pomnilnik kapacitete dve gigabajtov. Za shranjevanje podatkov so mu inženirji namenili 16 gigabajtov pomnilnika. Ta ja na srečo razširljiv preko pomnilniških kartic microSD. Zajem kakovostnih fotografij pa zagotavlja digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk.

Na pametnem mobilniku HTC J Butterfly je pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean. Novinec bo kljub velikosti zlahka zlezel v žep, saj v debelino meri komajda 9 milimetrov. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa mu zagotavlja baterija kapacitete 2.020 mAh.

Mobilnik HTC J Butterfly je trenutno žal na voljo le pri japonskem mobilnem operaterju KDDI. Razlogi za slabo voljo so tu odveč. Podjetje HTC je namreč že obljubilo, da bo kmalu pripravilo nove modele mobilnikov, ki bodo opremljeni z novim 5-palčnim Super LCD3 zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in gostote 440 točk na palec. Ti naj bi bili naprodaj še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku