Tablični računalniki
29.11.2014 09:10

Deli z drugimi:

Share

HP Slate 6 VoiceTab II: Tablica in mobilnik v enem!

HP Slate 6 VoiceTab II združuje prednosti kompaktne tablice in pametnega mobilnega telefona!
HP Slate 6 VoiceTab II združuje prednosti kompaktne tablice in pametnega mobilnega telefona!

Podjetje HP se vse bolj uveljavlja tudi na področju tabličnih računalnikov, kaj je dokazalo s pripravo prenovljene »tablice« Slate 6 VoiceTab II. Novost je namreč opremljena z možnostjo opravljanja telefonskih klicev, kar bodo znali ceniti predvsem tisti, ki mobilnik uporabljajo le občasno. Tablica HP Slate 6 je dovolj kompaktna, da nas ne bo ovirala pri vsakdanjih opravilih, saj je opremljena s 6-palčnim (15,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk oziroma gostote prikaza 245 točk na palec.

Prenovljeni tablični računalnik HP Slate 6 VoiceTab II je opremljen z relativno zmogljivo strojno opremo in možnostjo opravljanja telefonskih pogovorov v mobilnem omrežju 3G. Novost za tekoče poganjanje programov uporablja 4-jedrni procesor Marvell frekvence 1,2 gigahercev v navezi s sistemskim pomnilnikom, za shranjevanje podatkov pa je na voljo vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD do kapacitete 32 gigabajtov. Zajem fotografij in opravljanje video konferenc je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk in spletna kamera ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Vgrajena baterija zmogljivosti 3.000 (mili)amper ur pa zagotavlja do 13,5 avtonomije.

Novost s prednameščenim operacijskim sistemom Android 4.4.2 je trenutno naprodaj le v Indiji, zanjo pa je potrebno odšteti preračunanih 208 evrov. Novost naj bi v Evropo zašla v prvih mesecih naslednjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
HP tablični računalniki

Prijavi napako v članku