Računalništvo, telefonija
02.07.2016 09:09

Deli z drugimi:

Share

HP s prenosnikom Chromebook, ki se ga lahko dotaknemo

Prenosnik HP Chromebook 11 G5 se vam bo zagotovo takoj prikupil!
Prenosnik HP Chromebook 11 G5 se vam bo zagotovo takoj prikupil!

Da so prenosni računalniki Chromebook izjemno priljubljeni med uporabniki, je pokazala že marsikatera doslej opravljena raziskava prodaje računalnikov. Tovrstni računalniki so še posebej priljubljeni v šolstvu, vse bolj pa po njih posegajo tudi povsem običajni uporabniki, saj ti ponujajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo. To je s pripravo novega prenosnega računalnika Chromebook dokazalo podjetje HP, saj je preračunanih 170 evrov vreden prenosnik opremilo z 11,6-palčnim (29,5-centimetrskim) zaslonom, ki je občutljiv na dotik.

Prvi kompaktni prenosnik Chromebook 11 G5 podjetja HP z na dotik občutljivim zaslonom bomo brez težav uporabljali tako za delo kot za preživljanje prostega časa, saj razpolaga z zaslonom IPS ločljivosti 1366 x 768 slikovnih točk in zaščitnim steklom Gorilla Glass NBT, za preračunavanje podatkov pa skrbi 2,48 gigaherčni procesor Intel Celeron N3060 v navezi s štirimi gigabajti pomnilnika. Tu najdemo še vgrajeni pomnilnik z do 32 gigabajti prostora, operacijski sistem Google Chrome, vgrajeno grafično kartico in visokoločljivo spletno kamero.

Kompaktni prenosnik Chromebook 11 G5 podjetja HP nas pri delu na terenu nikakor ne bo pustil na cedilu. Napolnjena baterija namreč zadošča za kar 11 ur nemotenega delovanja. Novost naj bi na evropski trg zašla še pred koncem letošnjega poletja.


Prijavi napako v članku