Strojna oprema
05.12.2006 08:38

Deli z drugimi:

Share

HP rešuje izzive napajanja in hlajenja v podatkovnih centrih

HP je predstavil nov sistem za upravljanje z energijo in ključne pobude za premostitev razkoraka med fizično lokacijo ter informacijskimi tehnologijami, s katerimi bo uporabnikom pomagal pri zniževanju operativnih stroškov v podatkovnih centrih.

Novi sistem za upravljanje z energijo HP Dynamic Smart Cooling, ki temelji na štiriletnem delu raziskovalnih laboratorijev HP Labs, je bil razvit za od 20- do 45-odstotno zmanjšanje stroškov hlajenja ali dodajanja dodatne opreme v podatkovnem centru, obenem pa stroški hlajenja ostanejo nespremenjeni.

HP-jev sistem uporablja napredno programsko opremo, ki stalno prilagaja nastavitve klimatske naprave glede na sprotne meritve temperature zraka v omrežju tipal v ohišjih strežnikov. Sistem Dynamic Smart Cooling dejavno upravlja okolje, da bi zagotovil hlajenje tam, kjer je najbolj potrebno, in s tem končnim uporabnikom omogočil nujne prihranke pri stroških.

Zaradi ugodnega vpliva na dobičkonosnost in okolje bo HP-jeva lastna informacijska organizacija uvedla sistem v svojih šestih združenih podatkovnih centrih v ZDA. Sistem je prav tako pomemben element infrastrukturne ponudbe Adaptive Infrastructure, ki je temelj za razvoj nove generacije podatkovnih centrov.

“Z združevanjem fizičnih lokacij in informacijskih tehnologij lahko HP-jevi uporabniki spremenijo izdatke za energijo v podatkovnih centrih iz fiksnih v variabilne stroške,” je dejal Paul Perez, podpredsednik za rešitve za shranjevanje podatkov, omrežja, infrastrukturo in poslovne strežnike pri HP-ju. “HP-jev celovit pristop prekinja tradicijo pri reševanju konfliktov med energijsko učinkovitostjo in informacijsko razširljivostjo. Uporabniki lahko sedaj gledajo na podatkovne centre kot na sisteme, ki jih je mogoče upravljati enako pazljivo kot strojno opremo v njih.”

HP bo ustvaril tudi nov partnerski program, usmerjen v sistem dinamičnega hlajenja, v katerem bo pri hitrejšem uvajanju energijsko učinkovitih rešitev za podatkovne centre naslednje generacije sodeloval z vodilnimi arhitekturnimi in inženirskimi ponudniki, ponudniki opreme, tehnologije in storitev, nepremičninskimi podjetji ter ponudniki storitev. Program Data Center Solution Builder bo vodil Perez, kot vodilni partner pa bo sodelovalo podjetje EYP Mission Critical Facilities.
HP je prav tako oblikoval notranjo razvojno skupino Smart Data Center, v kateri sodelujejo nekateri najboljši strokovnjaki v podjetju za zniževanje skupnih stroškov lastništva z izdelki in s storitvami za prilagodljivo napajanje in hlajenje. V ta prizadevanja, ki temeljijo tudi na ponudbi 100 obstoječih partnerjev, bo HP letno vložil več kot 10 milijonov USD.

Razširjena ponudba rešitev za napajanje in hlajenje
Sistem dinamičnega hlajenja Dynamic Smart Cooling je mogoče integrirati z obstoječimi HP-jevimi inovacijami za napajanje in hlajenje, kot je HP Thermal Logic, ključna komponenta arhitekture HP BladeSystem c-Class. Skupaj te tehnologije omogočajo prihranke, hkrati pa zmanjšajo vpliv na okolje. Sistem Dynamic Smart Cooling je prav tako mogoče uporabiti z vsemi standardnimi ohišji za informacijske tehnologije. Vključuje standardne vmesnike za večino sistemov za upravljanje hlajenja in zgradb, zaradi česar je primeren tako za nove kot obstoječe projekte.

HP je prav tako najavil ponudbo 3-Phase Power, ki omogoča namestitvam v zgradbah sledenje hitri evoluciji informacijske opreme. Z nameščanjem distribucije in zaščite napajanja na modularni način daje uporabnikom prilagodljivost, ko jo najbolj potrebujejo. Ponudba vključuje modularni tristopenjski sistem za neprekinjeno napajanje in napravo 100KVA Power Distribution Rack.

Zavezanost zaščiti okolja
Sistem Dynamic Smart Cooling je ena izmed mnogih HP-jevih pobud za večjo energijsko učinkovitost, ki omogoča podjetju in njenim strankam zmanjšanje skupnega vpliva na okolje. HP je sistem predstavil na 25. letni konferenci podjetja Gartner o podatkovnih centrih. Da bi okrepil svojo okoljsko zavezanost, je HP za emisije ogljikovega dioksida, ustvarjenega na dogodku, kupil posebne kredite CarbonNeutral. Tako pridobljena sredstva bodo namenjena vlaganjem v klimatsko prijazne tehnologije, kot je izkoriščanje energije sonca in vetra.


Prijavi napako v članku