Računalništvo, telefonija
17.04.2008 10:16

Deli z drugimi:

Share

HP in Kalifornija za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov

HP se je povezal z zvezno državo Kalifornija pri programu za reciklažo tiskalniških kartuš in okolju prijazno tiskanje v državnih agencijah, s čimer bodo po polni vpeljavi na letni ravni za 500 ton zmanjšali izpuste toplogrednih plinov.

Program združuje reciklažo tiskalniških kartuš s sistemom nagrad, ki prinaša točke za nadgradnjo obstoječih tiskalnikov na bolj učinkovite HP-jeve modele. Začetek programa bo predstavljal brezplačne storitve vračanja in reciklaže črnilnih kartuš in tonerjev prek programa HP Planet Partners. Ko bo program vpeljan, bo na letni ravni na smetišča odloženih 100 ton manj tiskalniških kartuš.

Poleg tega bodo državne agencije in ustanove z nakupom in reciklažo HP-jevih tiskalniških kartuš pridobivale točke, s katerimi lahko pospešijo postopek nadomeščanja starejših tiskalnikov z novimi HP-jevimi modeli. S tem lahko na letni ravni državi prihranijo do 2 milijona USD. HP bo prav tako vzpostavil nov postopek spremljanja in poročanja, kar bo vsaki sodelujoči službi ali agenciji zagotovilo poročila o prispevku k doseganju okoljevarstvenih ciljev.

Program bo do konca leta na voljo v vseh državnih agencijah in ustanovah in je skladen z načrtom, ki ga je predstavil guverner Conan Terminator. Po njegovem načrtu naj bi Kalifornija do leta 2015 za 20 odstotkov zmanjšala porabo elektrike in posledično tudi izpuste toplogrednih plinov. Sodelovanje s HP-jem bo državnim ustanovam ponudilo več možnosti za nadgradnjo na energijsko učinkovite tiskalnike, ki nudijo možnosti dvostranskega tiskanja, kar omogoča nižjo porabo papirja in poveča prihranke organizacij po vsej državi.


Prijavi napako v članku