Telefoni
25.01.2019 06:42

Deli z drugimi:

Share

HMD Global končno razkril, kdaj bodo telefoni Nokia prejeli Android Pie

Podjetje HMD Global bo poskrbelo, da bo posodobitev na novi Android 9.0 Pie na voljo za bogato paleto telefonov Nokia.
Podjetje HMD Global bo poskrbelo, da bo posodobitev na novi Android 9.0 Pie na voljo za bogato paleto telefonov Nokia.

Podjetje HMD Global je v teku lanskega leta pripravilo bogato paleto novih pametnih mobilnih telefonov Nokia z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki so namenjeni tako zahtevnejšim uporabnikov kot tudi začetnikom na področju mobilne telefonije. Ker pa so ti še vedno opremljeni z nekoliko zastarelim operacijskim sistemom Android 8.1 Oreo, so se pri podjetju HMD Global odločili, da zanje pripravijo posodobitev na novejši Android 9.0 Pie. Ta namreč prinaša številne zelo uporabne funkcije in možnosti, ki bodo naredili mobilni telefon Nokia še uporabnejši.

Posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie bosta najprej deležna pametna mobilna telefona Nokia 5 in Nokia 3.1 Plus, in sicer že v mesecu januarju. Do konca meseca marca bodo posodobitev deležni še telefoni Nokia 6, Nokia 5.1, Nokia 3.1 in Nokia 2.1. Na začetku drugega tromesečja letošnjega leta pa bodo na svoj račun prišli še uporabniki pametnih mobilnih telefonov Nokia 3 in Nokia 1. Trenutno poteka posodobitev na novi Android 9.0 Pie za pametna mobilna telefona Nokia 8 Sirocco in Nokia 8, za pametne mobilne telefone Nokia 7 Plus, Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 7.1 in Nokia 5.1 Plus pa je bila posodobitev že zaključena.

Posodobitev na Android 9.0 Pie bo uporabnikom pametnih mobilnih telefonov Nokia seveda na voljo za prenos preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air), o razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo obvestila mobilna naprava sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno.


Prijavi napako v članku