Strojna oprema
15.01.2008 11:48

Deli z drugimi:

Share

Hitri optični bralniki


Hiter kot formula.

Canon Europe je predstavil nova omrežna optična bralnika za manjša delovna okolja – imageFORMULA DR-2010C in imageFORMULA DR-2510C. Napravi sta namenjeni optičnemu branju poslovno kritičnih dokumentov v delovnih skupinah manjših pisarniških okolij. Priporočljiva sta za okolja, kjer se na dan obdela do 1.500 strani dokumentov za potrebe pošiljanja po e-pošti ali arhiviranja.

Canon imageFORMULA DR-2510C bere s hitrostjo 25 strani na minuto ali 50 slik na minuto v dvostranskem načinu, imageFORMULA DR-2010C pa na minuto prebere do 20 strani ali 40 slik na minuto v dvostranskem načinu. Nove naprave odlikuje izboljšano tipalo CIS, ki omogoča branje z nespremenjeno hitrostjo, ne glede na to, ali so dokumenti črno-beli, v sivih odtenkih ali v barvah.

Zaradi inovativnega oblikovanja sta optična bralnika ena najmanjših v svojem razredu (tehtata le 2,4 kg) in ne zavzemata veliko prostora v utesnjenih pisarniških okoljih. Prva predstavnika znamke imageFORMULA sta tudi energijsko varčna, saj se samodejno izklapljata, ko nista v uporabi.

Napravi ponujata edinstveno funkcionalnost, saj uporabnikom omogočata programiranje specifičnih pravil za določena opravila. Z novimi gumbi JOB so opravila opravljena v krajšem času in z večjo natančnostjo, uporabnikom namreč omogočajo izbirati kam, v kakšnem formatu, barvi in ločljivosti se dokumenti shranijo.

Izboljšan podajalnik papirja omogoča zanesljivo obdelavo več tipov dokumentov, različnih velikosti in debelin, vključno s posetnicami, reliefnih kartic in prepognjenih listov A3. ImageFORMULA DR-2510C ima vgrajeno nadzvočno tipalo za zaznavanje podvojenih listov, s čimer izloči možnost izgube podatkov.

Nove naprave ponujajo visokokakovostno obdelavo posnetkov, vključno z zaznavanjem barv, zaznavanjem položaja besedila, z naprednim izboljševanjem videza besedila, izločanjem praznih strani in zmanjševanjem moareja.

Optična bralnika bosta na voljo s programsko opremo Canon Capture Perfect 3.0 in celovitim programskim paketom za izdelavo PDF-datotek, za shranjevanje dokumentov in vizitk ter OCR.

“Trg delovnih skupin je odgovoren za hitro rast prodaje visokozmogljivih dokumentnih bralnikov,” je dejal Sean Suematsu, direktor trženja novih poslovnih rešitev pri Canonu Europe. “Canon s predstavitvijo modelov DR-2010C in DR-2510C potrjuje svojo zavezanost povečanju tržnega deleža v tem segmentu. To namerava doseči z inovativnimi napravami, ki bodo razširile njegovo ponudbo optičnih bralnikov.”


Prijavi napako v članku