Računalništvo, telefonija
09.04.2008 09:24
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HERMES SoftLab pod srbskim okriljem

Kot smo že poročali, je skupina ComTrade Group pred kratkim oddala zavezujočo ponudbo za prevzem družbe HERMES SoftLab. Ker je zavezujočo ponudbo, ki so jo oddali pred tremi tedni, sprejelo že 99,8 odstotka vseh Hermesovih delničarjev, je skupina Comtrade Group s sedežem v Beogradu tako uspela prevzeti ljubljansko IT družbo Hermes Softlab.

Da nakup za srbsko podjetje ni bil poceni zgovorno pove izjava večinskega delničarja in predsednika skupine ComTrade Group Veselina Jevrosimovića: “Nisu bili jeftini (Niso bili poceni)”. Čeprav noben predstavnik iz novonastale družbe ni hotel razkriti o kakšni vsoti je šlo pri prevzemu, naj bi po neuradnih informacijah, vrednost posla znašala nekaj deset milijonov evrov (po pisanju časnika Finance okrog 40 milijonov evrov). Kot so povedali, bo ComTrade Group polovico zneska pokril iz lastnih rezerv, polovico pa iz posojil, ki jih bo zagotovila banka Unicredit Group, ki bo s tem postala tudi 21-odstotna lastnica združenega podjetja.

Cilj novonastalega podjetja je seveda primeren veličini sklenjenega posla, saj nameravajo v naslednjih letih vstopiti na eno od vodilnih evropskih borz z javno ponudbo delnic. Z pridobljenimi sredstvi se potem nameravajo širiti še drugod po Evropi (trenutno že potekajo razgovori z dvema poljskima podjetjima) ter v naslednjih petih letih postati eno izmed največjih IT podjetij v Evropi.

Posel morajo potrditi še pristojni protimonopolni organi, a to naj bi bila le še formalnost, saj sta obe podjetji že začeli s procesom postopne integracije. Prevzem naj bi se tako zaključil predvidoma do konca aprila tega leta.


Prijavi napako v članku