Računalništvo, telefonija
21.09.2011 05:53

Deli z drugimi:

Share

Hekerji napadli japonskega orožarja Mitsubishi Heavy, kdo bo naslednji?

Spletni kriminalci so izvedli prvi večji hekerski napad na japonsko orožarsko industrijo!
Spletni kriminalci so izvedli prvi večji hekerski napad na japonsko orožarsko industrijo!

Spletni kriminalci obožujejo izvajanje napadov na večje korporacije. Med odmevnejšimi napadi letos gre izpostaviti napade na podjetja Sony, Locheed Martin, Nintendo in Acer, obveščevalno agencijo CIA, ameriški preiskovalni urad FBI in še bi lahko naštevali. Ker se vojaške skrivnosti na črnem trgu prodajajo za zlato, so se spretni hekerji tokrat spravili na japonskega orožarja Mitsubishi Heavy Industries, in sicer na oddelek za razvoj in raziskave.

Hekerjem je z malo spretnosti in sreče skupno uspelo s škodljivo programsko kodo okužiti okoli 80 računalniških sistemov. Tu je šlo za obrate Kobe Shipyard & Machinery Works, Nagasaki Shipyard & Machinery Works in Nagoya Guidance & Propulsion System Works. Napad na informacijski sistem japonskega orožarja Mitsubishi Heavy Industries je bil žal vse prej kot nedolžen. Obrat Kobe Shipyard namreč izdeluje podmornice in komponente za jedrske elektrarne, medtem ko Nagasaki Shipyard proizvaja vodna plovila. Obrat Nagoya načrtuje vodene rakete, raketne motorje in drugo vojno tajno.

Trenutno še ni znano, ali je spretnim spletnim kriminalcem uspelo izmakniti dokumente zaupne narave. Nekateri spletni viri sicer že trdijo, da so hekerji izmaknili kar precejšen kup strogo zaupnih informacij. V podjetju Mitsubishi Heavy Industries so zato že uvedli izredni nadzor in preiskavo dogodka. Preiskovalci bodo poskušali ugotoviti, kako je lahko prišlo do okužbe računalnikov in ali so napadalci pridobili občutljive podatke. Upajmo, da se nepridipravi niso dokopali do njih, saj se bodo v nasprotnem primeru kaj hitro znašli na črnem trgi in po vsej verjetnosti v napačnih rokah.


Prijavi napako v članku