Grafične kartice
20.04.2021 06:16

Deli z drugimi:

Share

Grafična kartica GeForce RTX 3080 Ti nared za prodajo?

Grafična kartica GeForce RTX 3080 Ti naj bi še pred majem ugledala prodajne police.
Grafična kartica GeForce RTX 3080 Ti naj bi še pred majem ugledala prodajne police.

Tokrat imamo dobro novico za vse ljubitelje računalniških iger. Nedavno objavljene fotografije so namreč potrdile, da je težko pričakovana grafična kartica praktično že nared za prodajo. Novost bo sprva naprodaj v Združenih državah Amerike, kasneje pa bo prispela še na evropska tla.

Grafična kartica GeForce RTX 3080 Ti bo seveda namenjena predvsem zahtevnejšim ljubiteljem računalniških iger. Novost bo namreč temeljila na osnovi grafičnega jedra Nvidia Ampere GA102, kar pomeni, da bo opremljena s kar 10.240 CUDA procesorji. Tu bo na voljo z grafični pomnilnik GDDR6 kapacitete 12 gigabajtov ter 384-bitni podatkovni vmesnik.

Največja poraba električne energije grafične kartice GeForce RTX 3080 Ti se bo gibala okoli 320 vatov. To pomeni, da jo bomo lahko uporabljali le v »naprednih« računalniških ohišjih. Novost seveda ne bo poceni. V Združenih državah Amerike naj bi se njena maloprodajna cena gibala okoli preračunanih 840 evrov. Ker pa je povpraševanje po grafičnih karticah trenutno precej nad ponudbo, to po vsej verjetnosti pomeni, da bo treba zanjo v prodaji odšteti bistveno več.


Prijavi napako v članku