Računalništvo, telefonija
28.05.2009 09:12
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GPS z vgrajenim fotoaparatom

Garmin Oregon 550
Garmin Oregon 550

Garmin, vodilno podjetje za razvoj navigacijskih sistemov, najavlja prihod novih modelov ročnih GPS naprav: Oregon 550 in Oregon 550t (Oregon 550 s prednaloženo topografsko karto Evrope).

S prihodom modela Oregon 550 ni več potrebe, da s seboj prenašate še fotoaparat, saj ima naprava vgrajen fotoaparat s 3.2 milijoni slikovnih pik, samodejnim ostrenjem in 4-kratnim digitalnim zoomom. Oregon samodejno doda vsaki sliki podatek o GPS koordinatah mesta fotografiranja, s tem si jo lahko označite, shranite in se kasneje ponovno navigirate natančno do shranjene točke. S tem vodotesnim digitalnim fotoaparatom lahko slikate in gledate slike v ležečem ali pokončnem položaju, 850 MB internega pomnilniškega prostora pa zagotavlja varno shranjevanje. Slike lahko direktno iz naprave natisnete na tiskalniku, jih shranite ali pa izmenjujete s prijatelji ter s tem vsako doživetje spremenite v nepozaben spomin. Oregon 550 preko USB povežete z računalnikom in preko orodij na spletni strani my.Garmin.com enostavno izbirate in shranjujete fotografije v priljubljeno spletno orodje za izmenjavo fotografij Picasa.

Vgrajeni triosni kompas in izboljšan zaslon na dotik (berljiv pri sončni svetlobi) sta dve ključni novosti naprave Oregon 550. Triosni elektronski kompas izenačuje nagnjenost naprave in prikazuje smeri neba ne glede na položaj naprave (vodoravnost), tudi če se ne premikate. 3-palčni (7,6cm) zaslon na dotik omogoča upravljanje tudi v rokavicah, berljiv je tudi na sončni svetlobi, odziven na dotik prsta, obenem pa kljubuje vplivom okolice. Napravo napajata dve AA NiMH polnilni bateriji, ki z enim polnjenjem zagotavljata delovanje naprave do 16 ur in se ne praznita, če je naprava izključena. Priloženi polnilnik baterij vam bo prihranil denar za nakup novih baterij in zmanjševal obremenitev okolja z odpadnimi baterijami. V osnovnem paketu je še zaponka za pripenjanje naprave in USB kabel za hiter prenos podatkov. Reža za microSD pomnilniško kartico omogoča razširitev pomnilniškega prostora za shranjevanje fotografij in kartografije. Z Oregon pregledovalnikom slik si lahko preko čitalnika za pomnilniške kartice ogledate tudi fotografije, posnete z drugimi napravami.

Pomembna je prilagodljivost Oregona: izbirate lahko med petimi uporabniškimi načini: avtomobilskim, navtičnim, pohodniškim, športnim/fitnes in »geocaching« (spletno/terenska igra iskanja zakladov). Najuporabnejše funkcije vsakega profila tako hitreje najdete s prilagojenimi bližnjicami.


Prijavi napako v članku