Programska oprema
02.09.2008 15:25

Deli z drugimi:

Share

Googlov spletni brskalnik

Google bo izdal svoj lasten odprtokodni spletni brskalnik Google Chrome, katerega izdaja bo istočasno nastopila v več kot 100 državah, so napisali v svojem uradnem blogu.

Prvič se je ime brskalnika pojavilo na neouradnem Google blogu v obliki stripa, ki je bil nekakšna predstavitev značilnosti, sposobnosti in idej, ki so stale za brskalnikom Chrome. Google obljublja, da bo ta spletni novinec poskušal slediti njihovim osnovnim načelom, ki jih lahko zapazimo tudi na strani njihovega iskalnika. To sta predvsem preprostost in hitrost. Chrome naj bi bil uporabljen kot zanesljiv brskalnik, ki bi izpolnjeval vse potrebe modernega spletnega deskanja, kot je nalaganje spletnih strani in programov, ki sestavljajo internet.

Chrome je bil zasnovan z namenom največje možne podpore spletnim aplikacijam, saj so pri Googlu ugotovili, da prav ta spletna dejavnost vedno bolj pridobiva na pomenu. Veliko pozornost so posvetili tudi vedno znova aktualni spletni varnosti, nove rekorde na področju hitrosti pa naj bi omogočil nov hitrejši V8 JavaScript pogon. Google Chrome bo nastopil v svet, kjer mu konkurence res ne bo manjkalo. Če mu bo veliki met uspel, bo to za Google velik korak proti uresničitvi njihovega Velenačrta.


Prijavi napako v članku