Operacijski sistemi
19.03.2014 13:04
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android Wear: Googlov pohod na pametne ure

Android Wear - zaenkrat je na voljo zgolj različica, namenjena razvijalcem mobilnih aplikacij.
Android Wear - zaenkrat je na voljo zgolj različica, namenjena razvijalcem mobilnih aplikacij.

Google je javno predstavil projekt Android Wear, katerega cilj je ponuditi operacijski sistem Android na pametnih napravah, kot so ure in zapestnice. V tem trenutku Google tesno sodeluje s proizvajalci pametnih ur, kot so Samsung, LG in HTC, v prihodnje pa naj bi sodeloval tudi z Motorolo. V sodelovanje je vključeno tudi modno podjetje Fossil Group. To je vsekakor dobra novica za tiste, ki v trenutni ponudbi pametnih ur ne najdete všečne alternative.

V tem trenutku je na voljo zgolj različica, namenjena razvijalcem mobilnih aplikacij, ki bodo odločilno vplivali na uporabnost in priljubljenost pametnih ur. Google je že prilagodil aplikacijo Google Now, ki zdaj omogoča enostavnejše brskanje in prikaz relevantnih informacij glede na to, kje se v danem trenutku nahajate. Vse pametne ure bodo delovale na glasovni ukaz, ki smo ga lahko spoznali že pri očalih Google Glass. Android Wear bo tesno povezan z vašim pametnim telefonom ter bo omogočal prejemanje obvestil o novih sporočilih in klicih.

Poleg glasovnega upravljanja bo prioriteto predstavljal tudi šport. Pri Googlu se zavedajo priljubljenosti aplikacij, ki merijo dnevno športno aktivnost, zato želijo biti v tej panogi prisotni za vsako ceno. Prva ura z novim operacijskim sistemom Android naj bi bila na voljo že v prihodnjem četrtletju, ko bo LG predstavil svoj G Watch.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku