Telefoni
14.04.2014 19:54

Deli z drugimi:

Share

Google zanika obtožbe

Google zanika obtožbe
Google zanika obtožbe

Sodni proces med velikima konkurentoma, Samsungom in Applom, je s sabo potegnil tudi Google. Razvijalec operacijskega sistem Android bi naj bil odgovoren za večino funkcij za katere Apple obtožuje Samsung. Jabolko spora predstavlja več funkcionalnosti, ki so po trditvah Samsunga bile razvite pri Googlu. Ker je Android sestavni del Samsungovih pametnih telefonov je po tem takem Google odgovoren za kršitve patentov.

Med funkcije, ki so patentirane in po mnenju Appla zlorabljene spadajo sledeče:

– način odklepa naprave s pomikom prsta po zaslonu

– samodejno prepoznavanje spletnih povezav pri prejetih sporočilh

– t.i. universal search. Funkcija, kjer uporabnik vpiše iskalni pojem in naprava poišče po vseh razpoložljivih bazah podatkov (npr. aplikacije, e-pošta, sporočila in podobno)

– sinhronizacija med aplikacijami, ki so odprte zgolj v ozadju

– predvidevanje besed med samim vnosom še preden uporabnik izpiše celotno besedo


Ker se omenjene funkcije nanašajo na operacijski sistem Android OS se mora zagovarjati tudi Google. Pričakovano so odgovorni vse navedbe ostro zanikali in poudarili, da so omenjene funkcije rezultat lastnega dela.


Zelo zanimivo bo spremljati končno razsodbo. Apple je v preteklosti že uspel dokazati zlorabo njihovih patentov s strani Samsunga. Slednji je v tem primeru moral poravnati škodo v višini 670 milijonov EUR.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku