Socialna omrežja
12.12.2011 06:10
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google+ z opcijo prepoznavanja obrazov

Družbeno omrežje Google+ odslej omogoča tako enostavno preziranje kot blokiranje uporabnikov.
Družbeno omrežje Google+ odslej omogoča tako enostavno preziranje kot blokiranje uporabnikov.

Družbeno omrežje Google+ postaja iz dneva v dan bolj uporabno. Da bomo lahko lažje našli prijatelje na fotografijah, bo Google priljubljeno družbeno omrežje opremil še s funkcionalnostjo prepoznave obrazov na fotografijah. Tu bo šlo za storitev »Find my face«, ki bo v osnovi zelo podobna Facebookovi storitvi za prepoznavo obrazov.

Delovanje nove funkcionalnosti za prepoznavo obrazov na fotografijah družbenega omrežja Google+ bo relativno enostavno. Ta bo naprej izdelala model oziroma tako imenovani prstni odtis uporabnikovega obraza. Zatem bo preiskala vse fotografije, ki jih hranijo naši prijatelji. Če nas bo na njih »prepoznala«, bo predlagala, da se fotografije »opremi« z našim imenom. Ta bo na srečo predlagala le tista imena ljudi, s katerimi je uporabnik tako ali drugače povezan.

Ker programerji podjetja Google vedo za »pravne napake«, ki jih je pri tej storitvi zagrešil Facebook, bodo storitev prepoznavanja obrazov pripravili na način, da jo bo mogoče kadarkoli izklopiti. Prav tako bo novost pričela delovati šele tedaj, ko jo bo uporabnik sam vključil oziroma se strinjal s pogoji uporabe. Zanimivo pa je predvsem to, da se imena pri že označenih fotografijah s preklicem ne bodo izbrisala. Nova funkcionalnost prepoznave obrazov naj bi bila uporabnikom družbenega omrežja Google+ na voljo še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku