Računalništvo, telefonija
23.09.2011 13:44

Deli z drugimi:

Share

Google Voice prihaja v Evropo

Bo Google Voice streznil naše pregrešno drage ponudnike storitev mobilne telefonije?
Bo Google Voice streznil naše pregrešno drage ponudnike storitev mobilne telefonije?

Storitev Google Voice je onkraj luže zelo priljubljena, saj briše meje med različnimi vrstami komunikacije. Osnova storitve je namreč združena telefonska številka. To lahko uporabniki koristijo kot stacionarni telefon, mobilni telefon, službeno tajnico, za pošiljanje kratkih SMS sporočil in še bi lahko naštevali. In to še ni vse. Ko uporabnik prejme klic na združeno telefonsko številko, se mu sočasno »oglasijo« vse z njo povezane naprave.

Kot kaže bomo polno storitev Google Voice lahko kmalu uporabljali še na Stari Celini. Googlov direktor za razvoj poslovanja v Evropi, Jens Redmer, je namreč potrdil, da na evropskih tleh potekajo konkretne aktivnosti za pričetek ponujanja priljubljene storitve Evropejcem. To vključuje tudi preizkušanje delovanja storitve pri izbranih končnih uporabnikih. Če bo šlo vse po sreči, bi lahko Google Voice v Evropi pričeli uporabljati še pred koncem letošnjega leta.

Jens Redmer je ob tem priznal, da »počasnost« uvedbe storitve Google Voice na Stari celini ni povezana s tehnologijo. Za Google trenutno največjo oviro predstavljajo evropski birokratski milini. Mi seveda upamo, da bo računalniškemu gigantu pri svoji nameri uspelo in da bo njegova storitev Google Voice kmalu na voljo tudi nam. S tem bomo namreč pridobili možnost, da bomo dragega ponudnika telekomunikacijskih storitev zamenjali z Googlom. Pri tem bomo seveda lahko obdržali staro telefonsko številko.


Prijavi napako v članku