Programska in razvojna orodja
30.08.2011 09:24

Deli z drugimi:

Share

Google TV prihodnje leto v Evropi

So klasični televiziji v Evropi že šteti dnevi?
So klasični televiziji v Evropi že šteti dnevi?

Meje med domačim televizorjem in svetovnim spletom so se pričele rušiti v trenutku, ko je lani podjetje Google najavilo storitev Google TV. Naprava za dostop do inovativne storitve temelji na osnovi odprtokodne platforme Android in ponuja dostop do priljubljenih spletnih portalov, kot so na primer Hulu, Twitter, Netflix, YouTube in Pandora. Tu je za deskanje po svetovnem spletu seveda na voljo hitri in zanesljivi Googlov spletni brskalnik Chrome.

Čeprav je Google sprva nameraval storitev Google TV tržiti le onkraj luže, se je pred kratkim premislil. Izvršni direktor računalniškega giganta, Eric Schmid, je namreč razkril, da bo Google TV prihodnje leto dosegljiv še evropskim ljubiteljem televizijskih vsebin. Ta bo sprva na volje le v Združenem kraljestvu, nekoliko kasneje bo dosegljiva še ostalim. Trenutno še ni znano, ali bo naša mala državica deležna inovativne storitve Google TV.

Mi seveda upamo, da bo temu tako. Tu namreč gre za storitev, ki združuje televizijo in svetovni splet. Ta uporabnikom celo omogoča, da na primer televizor krmilijo kar neposredno s pametnim mobilnim telefonom, preko televizije brskajo po svetovnem spletu, si ustvarijo domačo stran z ikonami in bližnjicami za televizijske programe in še bi lahko naštevali. Za nakup namenske naprave, ki omogoča dostop do storitve Google TV, je v ZDA potrebno odšteti preračunanih 70 evrov. V Evropi bo zanjo potrebno dati dobrega stotaka.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku