Aplikacije in dodatni programi
09.10.2012 14:56

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik LG Optimus Nexus z inovativnim Androidom 4.2 Key Lime Pie?

Android 4.2 Key Lime Pie naj bi še izboljšal izkušnjo uporabe pametnih mobilnih telefonov.
Android 4.2 Key Lime Pie naj bi še izboljšal izkušnjo uporabe pametnih mobilnih telefonov.

Pred kratkim je na svetovni splet prišla vest, da naj bi podjetje LG Electronics za Google pripravilo enega od petih naslednikov izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Nexus. Tu naj bi šlo za mobilnik LG Optimus Nexus, ki naj bi temeljil na osnovi supermobilnika Optimus G. Ta bo po vsej verjetnosti opremljen s 4,7-palčnim oziroma 11,9-centimetrskim zaslonom ločljivosti 1.280 x 768 slikovnih točk in zmogljivim štirijedrnim procesorjem Snapdragon frekvence 1,5 gigaherca.

Kmalu za tem so se na spletu pričele širiti še govorice, da bo podjetje LG na mobilnik Optimus Nexus namestilo povsem novo različico operacijskega sistema Android. Običajnim uporabnikom bi bila novost v nekaj mesecih na voljo kot nadgradnja. Čeprav so mnogi poznavalci novico takoj označili kot lažno, je ne gre povsem zavreči. Predstavitev nove različice operacijskega sitama Android skupaj z novimi mobilniki Google Nexux bi namreč povzročila pravo nakupovalno evforijo. Tu naj bi šlo za mobilni operacijski sistem Android 4.2 Key Lime Pie. Ta naj bi v primerjavi z njegovim predhodnikom oziroma Androidom 4.1 Jelly Bean prinesel zvrhan koš nadvse uporabnih novosti.

Med pomembnejšimi novostmi Androida 4.2 Key Lime Pie gre izpostaviti predvsem enotno točko za upravljanje z vsemi ključnimi nastavitvami sistema ter rahlo spremenjen grafični vmesnik, vključno z ikonami. Slednjega bodo znali ceniti predvsem začetniki na področju pametnih mobilnikov. Prenovljeni sistem za upravljanje z električno energijo bo opazno podaljšal avtonomijo mobilnih naprav. Manjši izboljšav naj bi bila deležna tudi mobilna aplikacija za dostop do portala Google Play. Mobilni operacijski sistem Android 4.2 Key Lime Pie naj bi bil dokončno nared v začetku leta 2013. Ta bo seveda takoj na voljo še za preostale mobilnike Google Nexus.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku