Računalništvo, telefonija
15.10.2016 14:11

Deli z drugimi:

Share

Google še z lastnimi pametnimi ročnimi urami?

Pametne ročne ure Google Android Wear naj bi ponujale "nekaj več" od konkurence!
Pametne ročne ure Google Android Wear naj bi ponujale "nekaj več" od konkurence!

Zanimanje proizvajalcev pametnih ročnih ur za mobilno platformo Android Wear je v prostem padu, saj je bilo letos predstavljenih bolj malo novih modelov. Ker bi upad zanimanja za pametne ročne ure Android lahko ogrozil prihodnost platforme Android Wear, bo po vsej verjetnosti na ta trg kmalu ustopilo tudi podjetje Google. To naj bi pripravilo kar dve vrhunski pametni ročni uri, ki bosta temeljili na osnovi mobilne platforme Android Wear 2.0.

Pametni ročni uri Google naj bi nastajali pod razvojnima oznakama Angelfish in Swordfish ter naj bi bili obe opremljeni z okroglimi zasloni. Tu naj bi bili na voljo dve velikosti zaslonov, kar pomeni, bosta novosti namenjeni tako moški kot ženski populaciji. Spletne govorice nakazujejo, da bosta novinca opremljena celo z možnostjo povezave na hitri mobilni internet 4G/LTE ter nepogrešljivim navigacijskim sistemom GPS.

Googlovi pametni ročni uri Angelfish in Swordfish bosta pričakovano temeljili na platformi Android Wear 2.0. Največja prednost novosti bo v tem, da za uporabo določenih aplikacij pametne ure ne bo več potreben pametni telefon. Z novincem bomo lahko med drugim še urejali zaslone pametne ročne ure kar s pomočjo aplikacij iz trgovine Android Wear, s pomočjo majhne tipkovnice na zaslonu bomo lahko odgovorili na najnujnejša sporočila, izboljšane “fitnes” možnosti pa bodo prinesle precej boljšo uporabniško izkušnjo.

Pri tem sicer velja opozoriti, da prenosnosti prihajajoče mobilne platforme Android Wear 2.0 ne bodo mogli koristiti lastniki obstoječih pametnih ročnih ur Android Wear. Pri podjetju LG Electronics so na primer lastnike ročnih ur G Watch že pred časom opozorili, da naj ne pričakujejo nadgradnje na Android Wear 2.0. Enako obvestilo je za uporabnike pametnih ročnih ur pripravilo še podjetje Motorola.


Prijavi napako v članku