Aplikacije in dodatni programi
21.06.2012 10:58

Deli z drugimi:

Share

Google samovoljno briše sporočila iz Gmaila

Elektronski poštni predal Gmail lahko s pravim programskim orodjem postane še uporabnejši!
Elektronski poštni predal Gmail lahko s pravim programskim orodjem postane še uporabnejši!

Google si je tokrat privoščil zelo neprijeten spodrsljaj, ki bo zagotovo vplival na njegov ugled in zaupanje pri uporabnikih elektronskega poštenega predala Gmail. Številni uporabniki so izrazili zaskrbljenost nad tem, da jim Google samovoljno briše elektronsko sporočilo iz e-poštnega predala. Ker so uporabniki to odkrili slučajno in brez predhodnega opozorila, je to pričakovano še dodatno »podkurilo« njihovo jezo.

Uporabniki elektronskega poštenega predala Gmail so prišli do spoznanja, da Google samovoljno izbriše elektronsko sporočilo v primeru, ko ta uporablja še njegovo družbeno omrežje Google+ in ima vklopljeno storitev obveščanja o novih komentarjih. V tem primeru uporabnik na elektronski pošteni predal Gmail prejme e-pošto vsakič, ko prejme komentar na objavo v družbenem omrežju Google+.

Sporni primer pa nastane v trenutku, ko prijatelj ali znanec na družbenem omrežju Google+ izbriše komentar. V tem primeru Google samovoljno izbriše e-sporočilo oziroma obvestilo iz elektronskega poštenega predala Gmail. To je za mnoge uporabnike nesprejemljivo in je dejansko skregano že s samim osnovnim konceptom delovanja e-pošte. Nihče razen uporabnika namreč naj ne bi imel pravice brisanja vsebine e-poštnega predala. Google je tu dejansko dokazal, da lahko kadarkoli in brez posebnih dovoljenj uporabnikov »stika« po njihovih elektronskih poštnih predalih.

Vas zanima več iz te teme?
Gmail pošta

Prijavi napako v članku