Telefoni
14.12.2009 14:43
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google razvija lasten pametni mobilni telefon Nexus One s platformo Android

Se želi računalniški gigant Google preizkusiti tudi na področju mobilne telefonije?
Se želi računalniški gigant Google preizkusiti tudi na področju mobilne telefonije?

Na svetovnem spletu se že dalj časa šušlja o nameri podjetja Google, da pripravi svoj lastni mobilni telefon, ki bo temeljil na osnovi odprtokodne platforme Android. Čeprav so vodilni podjetja Google še pred nekaj meseci zanikali pripravo pametnega mobilnega telefona, so nazadnje le potrdili obstoj lastnega koncepta mobilnika s platformo Android.

Prvi pametni mobilni telefon podjetja Google z razvojno oznako Nexus One naj bi temeljil na osnovi mobilnega telefona Dragon / Passion podjetja HTC in naj bi za prikazovanje slik uporabljal na dotik občutljivi zaslon AMOLED z 9,4-centimetrsko diagonalo. Za zajem nepozabnih trenutkov bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 5 milijonov točk. Fizične tipkovnice pri prvem pametnem mobilnem telefonu podjetja Google naj ne bi bilo.

Vodilni podjetja Google so še potrdili, da so njihov prvi pametni mobilni telefon z razvojno oznako Nexus One že razdelili med svoje zaposlene za namene preizkušanja. Trenutno žal še ni znano, ali bo prvi pametni mobilni telefon podjetja Google sploh kdaj na voljo v prosti prodaji. Odločitev o tem naj bi padla najkasneje v prvi polovici naslednjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku