Programska in razvojna orodja
01.12.2015 11:32
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google razkriva letošnja darila

Google po poti Microsofta?
Google po poti Microsofta?

Pri Googlu so se odločili, da razkrijejo najbolj vroče izdelke za letošnje praznike. Na podlagi iskalnih pojmov, ki jih uporabniki vnašajo v iskalnik je možno sklepati na nakupne namere in s tem na najbolj vroče izdelke letošnje sezone. Podatki se nanašajo na ameriški trg vendar pa bo med rezultati najbolj zaželjenih daril sigurno kakšen zanimiv predlog za slovenskega kupca.

V kategoriji igrač se velike priljubljenosti nadejajo droni. Kljub strožjim pravilom uporabe na ameriškem trgu, predstavljajo droni najbolj zaželjeno darilo. Ni presenetljivo saj se je ponudba dronov hitro razširila in vključuje modele, katerih cena znaša zgolj nekaj deset EUR. Iskanje po dronih je v primerjavi z lanskim decembrom poskočilo za 80 odstotkov.

Največjo rast v priljubljenosti pa doživljajo tako imenovani Hoverboards. Pri tem ne gre za dobesedno lebdeče deske ampak deske z dvema horizontalno nameščenima kolesoma. Številni zvedniki so letošnje poletje zagrabili za ta trend in temu sledijo tudi želje posameznikov za letošnja darila.

Na področju pametnih naprav kraljujejo pametne ure. Iskanje za urami se je v primerjavi z lanskim letom povečalo za 300 odstotkov. Prav tako priljubljeni so letošnje leto televizorji kar predstavlja dobro novico za podjetje Samsung. Na seznamu se še nahajajo tudi brezžične slušalke.

V kategoriji oblek in obutve pa se očitno nahajamo v dobi, ko se znova vračamo v preteklost. Uporabniki najbolj iščejo po kavbojkah podjetja Levi’s in suerpgah podjetja Adidas.

Pri Googlu pa opažajo tudi nov trend načina kako uporabniki opravljajo praznične nakupe. Več kot polovica uporabnikov nakupuje preko pametnih telefonov v trenutkih, ko imajo čas npr. ko se nahajajo v vrsti ali javnem prevozu. Zanimiv trend, ki bo brez dvoma dohitel tudi slovenski trg.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Zaslon Telecom razvija visokotehnološke rešitve za brezpapirno poslovanje, CTI tehnologije ter interaktivne rešitve na dotik. Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več