Operacijski sistemi
18.10.2013 11:11

Deli z drugimi:

Share

Google presenetil s prenovljenim operacijskim sistemom Chrome OS

Googlovi programerji so pripravili novo različico operacijskega sistema Chrome OS, ki prinaša številne popravke za programske hrošče in se lahko pobaha z izboljšano varnostjo. Posodobitev bo vsem uporabnikom računalnikov Chromebook na voljo najkasneje do konca oktobra.
Novi operacijski sistem Chrome OS je bogatejši za številne programske popravke in izboljšano varnostjo.
Novi operacijski sistem Chrome OS je bogatejši za številne programske popravke in izboljšano varnostjo.

Ker se vse več proizvajalcev kompaktnih prenosnih računalnikov odloča za Googlov operacijski sistem Chrome OS, so se programerji računalniškega giganta pri pripravi njegove nove različice še posebej potrudili. Operacijski sistem Google OS 30 se namreč lahko pobaha s popravki za številne razkrite programske hrošče, novimi možnostmi ter izboljšano hitrostjo delovanja in varnostjo. Novost bo vsem uporabnikom kompaktnih prenosnih računalnikov Chromebook na voljo najkasneje do konca oktobra, največ novosti pa bodo deležni uporabniki prestižnega prenosnika Google Chromebook Pixel.

Uporabniki prenosnikov Chromebook bodo s posodobitvijo operacijskega sistema Google Chrome OS pridobili predvsem možnost izbire vira zvočnega signala neposredno iz orodne vrstice, možnost neposrednega odpiranja dokumentov Word in Excel s programom Quickoffice, izboljšan grafični vmesnik, možnost uporabe funkcije primi in povleci na dotik občutljivih zaslonih, možnost hitrega deljenja map in datotek, orodja za hitro odpravljanje težav z brezžično povezavo in še mnogo več. Več podatkov o novostih operacijskega sistema Google OS 30 pa je na voljo na naslovu http://bit.ly/Chrome30.


Prijavi napako v članku