Telefoni
02.06.2016 11:17
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Photos, zgolj eno leto po predstavitvi, velik uspeh

Storitev Google Photos bo kmalu postala še boljša!
Storitev Google Photos bo kmalu postala še boljša!

Letošnja googlova razvijalska konferenca Google I/O 2016 je poskrbela za marsikatero presenečenje. Od pričakovanih novosti prihajajočega operacijskega sistema Android N, do nepričakovanih najav naprav, kot je Google Home, s katerimi pametni iskalnik in virutalni asistent prihaja v vaše domove. Med vsemi večjimi najavami je bila ena prav tako zanimiva a hkrati preslišana. Gre za dosežke aplikacije Google Photos.

Aplikacija je na trg prispela lani. Pri Googlu vam v zameno za vašo zasebnost ponujajo možnost brezplačnega shranjevanja vaših fotografij in sicer brez omejitev pri prostoru. S tem se je Google postavil v ostri boj s ponudniki kot sta Dropbox ali Yahoo! Flickr. Leto dni pozneje se pri Googlu lahko pohvalijo z 200 milijoni rednih uporabnikov vsak mesec in več kot 13PB shranjenih fotografij in video posnetkov, ki bi se drugače shranjevali na pametnih napravah kot so pametni telefoni in tablice. Glede na to, da je storitev uporabnikom na voljo brezplačno, takšen odziv uporabnikov ni presenečenje, vendar se danes na trgu nahaja veliko alternativ, ki so prav tako bodisi brezplačne ali pa zahtevajo relativno ugodne cenovne pakete.

Za vse tiste, ki še ne uporabljate Google Photos in razmišljate o tem ali bi storitev preizkusili velja opozorilo o zasebnosti. Tako kot uporaba družebnih omrežij tudi uporaba Google Photos ni zastonj, saj jo plačate s svojo zasebnostjo. V primeru, da vas to ne moti, je aplikacija brez dvoma ena izmed najboljših alternativ za shranjevanje fotografij v tem trenutku. Vse vsebine se samodejno označijo s primernimi besednimi frazami s pomočjo katerih jih lahko pozneje enostavneje poiščete. Prav tako ste lahko prepričani, da bodo fotografije varno shranjene, saj podjetje Google, za razliko od marsikaterega konkurenta na trgu posluje dobro in se ne nahaja v finančnih težavah.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku