Operacijski sistemi
17.09.2011 14:27
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google od IBM-a kupil kar 1.023 patentov

Google krepi svojo moč na področju mobilne telefonije.
Google krepi svojo moč na področju mobilne telefonije.

Tožbe med največjimi podjetji v svetu mobilne telefonije niso nobena redkost in tega se zavedajo tudi pri podjetju Google, ki je od podjetja IBM odkupilo kar 1.023 patentov. S tem nakupom se Google želi zavarovati pred morebitnimi napadi konkurentov na njegov operacijski sistem Android. Če bi ti patenti prišli v roke konkurentov, bi ga namreč lahko tožili zaradi njihovega morebitnega kršenja.

Eno izmed bolj aktivnih podjetij v tožbah je Apple. Ta je že večkrat tožil proizvajalce pametnih mobilnih telefonov. Njihovih napadov so se med drugim že morala braniti podjetja Nokia, HTC ter Samsung.

Googlova poteza, da “pobrska” med patenti podjetja IBM in jih odkupi je sicer povsem logična. IBM je namreč eno izmed IT podjetij, ki ima v lasti največ patentov. Google pa je tudi eno izmed redkih podjetij, ki si takšne velike nakupe lahko privošči. Svojo finančno moč je pokazal tudi prejšnji mesec, ko je za kar 12,5 milijarde dolarjev, kar znaša 8,93 milijarde evrov, kupil podjetje Motorola Mobility.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku