Socialna omrežja
05.07.2012 20:55

Deli z drugimi:

Share

Google+ ni družabno omrežje

Google strmi k temu, da bi z enim uporabniškim računom samodejno imeli dostop do vseh njegovih storitev.
Google strmi k temu, da bi z enim uporabniškim računom samodejno imeli dostop do vseh njegovih storitev.

Na spletu se je vse od začetka obstoja družbenega omrežja Google+ govorilo o tem, da bi lahko bil resna alternativa Facebooku. To se je vedno znova tudi potrjevalo, saj je število njegovih uporabnikov iz meseca v mesec strmo raslo in še vedno raste. Po letu dni, ko je število uporabnikov narastlo na 150 milijonov, pa so vodilni podjetja Google izjavili, da Google+ v resnici sploh ni družbeno omrežje.

Googlov podpredsednik za družbena poslovanja, Vic Gundotra, in Googlov podpredsednik za izdelke, Bradley Horowitz, sta poudarila, da je Google+ mnogo več kot le družbeno omrežje. To dejansko predstavlja nadgradnjo vseh izdelkov računalniškega giganta. Medtem ko se na primer pri družbenem omrežju Facebook vse dogaja znotraj ene platforme, to ne drži za Google+. Ta namreč le dopolnjuje obstoječe Googlove storitve (na primer Gmail). v prihodnosti bo teh storitev še občutno več.

Googlova podpredsednika zatrjujeta, da bo Google+ kmalu »prepleten« s skorajda vsemi njegovimi spletnimi storitvami. Na ta način bo deljenje vsebin preko spleta postalo tako enostavno kot v realnem svetu. V prvem koraku bo računalniški gigant združil Google+ z oblačnimi storitvami Google Apps. Kasneje se mu bodo pridružile še preostale spletne storitve (YouTube, Maps, Picasa, Gmail in druge). Google+ bo na ta način počasi postal osrednja točka za dostop do vseh spletnih storitev računalniškega giganta.


Prijavi napako v članku