Računalništvo, telefonija
06.08.2017 08:19

Deli z drugimi:

Share

Google nas bo s sporočili obveščal na nesreče in napade

Google nas bo v realnem času obveščal o naravnih in drugih nesrečah.
Google nas bo v realnem času obveščal o naravnih in drugih nesrečah.

Nesporno dejstvo je, da danes živimo v kulturi strahu. Čeprav v razvitih državah v celotni človeški zgodovini še nikoli nismo bili tako varni kot smo danes, se nesreče dogajajo, in sicer tako naravne nesreče kot tudi teroristični napadi. Zaradi tega pri podjetju Google načrtujejo uvedbo novega opozorilnega sistema, ki bo uporabnike opozarjal na naravne nesreče, teroristične napade in druge nevarnosti, katerim bi lahko bili izpostavljeni.

Novi sistem za obveščanje bo uporabnike obveščalo glede na lokacijo kjer se bodo nahajali. Opozorila se bodo pojavila na vrhu rezultatov iskanj, kar pomeni, da jih kot uporabniki zagotovo ne bomo spregledali. Opozorila bodo vsebovala mape, poročila, informacije pristojnih organov, kot tudi pomembne telefonske številke za dodatne informacije in klice v sili. V okviru Googlove spletne storitve Maps pa se bodo na zemljevidu prikazali gozdni požari, blokirane ceste in druge nevarnosti, vključno s centri oziroma ustanovami kjer lahko poiščemo prvo pomoč.

Google bo informacije za obveščanje o naravnih in drugih nesrečah pridobival iz različnih virov, vključno z virov s strani vladnih organizacij, rdečega križa, meteoroloških agencij in drugih zanesljivih virov. Za prejemanje opozoril na vaši mobilni napravi, boste morali le poskrbeti za to, da so vse Googlove mobilne aplikacije (Chrome, Maps, Voice in druge) posodobljene na zadnjo razpoložljivo različico.


Prijavi napako v članku