Programska in razvojna orodja
30.01.2012 10:12

Deli z drugimi:

Share

Google Music z možnostjo prenosa glasbe

Google Music je postal še uporabnejši.
Google Music je postal še uporabnejši.

Podjetje Google je maja lani na konferenci Google I/O najavilo javno preizkušanje težko pričakovane spletne storitve Google Music. Ta je pred kratkim postala še uporabnejša. Googlovi programerji so namreč upoštevali večino želji, ki so jih izrazili uporabniki inovativne storitve.

Spletna storitev Google Music danes omogoča prenos celotne glasbene zbirke na trdi disk osebnega oziroma prenosnega računalnika. Priljubljene glasbene datoteke lahko prenesemo v formatu mp3 s kakovostjo 320 kilobitov na sekundo. Nova možnost se pojavi ob nadgradnji programske opreme Music Manager. Uporabnik s tem pridobi tako možnost prenosa glasbene zbirke (Download my library) kot prenos kupljene glasbe (Download purchased music).

Ker so glasbene datoteke sedaj dostopne v okviru računalništva v oblaku to pomeni, da jih lahko poslušamo na katerikoli napravi, ki ima dostop do svetovnega spleta. To seveda vključuje tudi mobilne naprave, ki razpolagajo s hitrim mobilnim internetom. Ker je glasba shranjena v oblačnem računalniku prav tako ni bojazni, da bi v primeru odpovedi strojne opreme ostali brez glasbe. Na voljo imamo celo možnost periodičnega izdelovanja varnostnih kopij podatkov.

Storitev Google Music je trenutno žal na voljo le v ZDA. Razlog za to gre seveda iskati v zakonodaji, ki ščiti avtorske pravice. To žal ni v korist nam računalničarjem, saj ta obsega že več kot 13 milijonov glasbenih datotek. Poleg tega omogoča še dostop do glasbe od kjerkoli in kadarkoli ter se ga lahko uporablja za upravljanje lastne glasbe lokalno na osebnem ali prenosnem računalniku. Ni slabo, a ne?

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku