Računalništvo, telefonija
13.05.2019 07:49
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Maps postal najboljša navigacija vseh časov

Google Maps postal najboljša navigacija vseh časov!
Google Maps postal najboljša navigacija vseh časov!

Če Google obvlada katerokoli stvar, je ta zagotovo, kako ljudi prepričati, naj uporabljajo njihovo tehnologijo. “Veliki G” ima v svoji ponudbi kar sedem produktov z več kot milijardo uporabnikov. Med temi seveda najdemo navigacijski sistem Google Maps, ki postaja iz dneva v dan boljši. Najnovejša posodobitev predstavlja korak naprej na področju mobilne navigacije, saj združuje vse prednosti mobilne navigacije z razširjeno resničnostjo.

Novi mobilni navigacijski sistem Google Maps deluje tako, da na zaslonu pametnega mobilnega telefona prikazuje tako smer navigacije kot okolico, ki jo lahko vidimo s prostim očesom, saj za ta namen uporablja digitalni aparat. Na zaslonu se prikazujejo puščice za naznanitev smeri kot tudi druge koristne informacije, na primer imena ulic. S tem je navigacija postala še bolj zanimiva in uporabna.

Mobilni navigacijski sistem Google Maps z možnostjo razširjene resničnosti je trenutno na voljo izključno za pametne mobilne telefone Pixel podjetja Google. Kdaj bo novost na voljo za druge mobilne naprave Android in iOS, pa vsaj v tem trenutku še ni znano. Upajmo, da kmalu, saj gre nedvomno za izum, ki nam bo močno olajšal potovanja v neznane kraje, predvsem po velemestih in strnjenih naseljih.


Prijavi napako v članku