Računalništvo, telefonija
31.03.2011 13:33

Deli z drugimi:

Share

Google je najvrednejša blagovna znamka na svetu

Blagovna znamka Google, je glede na finančne in poslovne kazalce spletne strani BrandFinance, vredna 44,2 milijard ameriških dolarjev.
Blagovna znamka Google, je glede na finančne in poslovne kazalce spletne strani BrandFinance, vredna 44,2 milijard ameriških dolarjev.

Po podatkih, ki jih jeobjavila spletna stran BrandFinance, je Google najbolj vredna blagovna znamka na svetu.

BrandFinance ocenjuje, da je spletni velikan Google vreden kar je vreden 44,2 milijard dolarjev, kar je za 23% več kot pred letom dni, ko je bila vrednost Googla ocenjena na 36 milijard dolarjev. Za določitev vrednosti posamezne blagovne znamke, pri BrandFinance združujejo različna finančna in poslovna merila, katerim dodelijo določene točke, s pomočjo katerih določijo skupno vrednost.

Na drugem mestu seznama se je znašel Microsoft, ki je kot posledica uspešnega sprejetja operacijskega sistema Windows 7 svojo vrednost povečal iz 33,6 na 42,8 milijard dolarjev. Med podjetij iz področja tehnologije, je IBM na četrtem mestu, Vodafone je peti, medtem ko je Apple iz lanskega 20. skočil na 8 mesto, zahvaljujoč rasti tržne vrednosti imena za 45% na 29,5 milijarde dolarjev.

Med največjimi poraženci je tokrat Nokia, katere vrednost se je znižala iz lanskih 19,8 milijard dolarjev na 9,6 milijarde. Popoln seznam 500 najvrednejših blagovnih znamk na svetu, si lahko ogledate na tem naslovu.


Prijavi napako v članku