Socialna omrežja
03.03.2012 15:53
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google+ je mesto duhov

Google+ se lahko pohvali z rastjo števila uporabnikov, s količino uporabe pa niti najmanj.
Google+ se lahko pohvali z rastjo števila uporabnikov, s količino uporabe pa niti najmanj.

Na spletu se je vse od začetka obstoja družbenega medija Googe+ govorilo o tem, da bi lahko bil resna alternativa Facebooku. To se je vedno znova tudi potrjevalo, saj je število njegovih uporabnikov iz meseca v mesec strmo raslo in še vedno raste. Kot poroča analitično podjetje comScore, pa ima ta družbeni medij en velik problem nekje drugje. Njihova raziskava je namreč pokazala, da ga je v mesecu januarju povprečen uporabnik uporabljal pičle tri minute. V primerjavi z drugimi družbenimi mediji je njegova povprečna uporaba zaskrbljujoče nizka.

Razlika po količini uporabe je še posebej velika, če ga primerjamo z družbenim medijem Facebook. Povprečen uporabnik je namreč v mesecu januarju Facebook uporabljal kar 405 minut. Za primerjavo pa si poglejmo še nekatere preostale družbene medije. Pinterest ter Tumblr je povprečen uporabnik uporabljal 89 minut, LinkedIn 17 minut, MySpace pa 8 minut.

Kot smo že omenili, pa Googlu+ dobro kaže vsaj pri rasti števila na novo registriranih uporabnikov. Julija leta 2011 je imel 10 milijonov uporabnikov, meseca avgusta 40 milijonov, januarja pa že 90 milijonov. Do konca letošnjega leta se napoveduje, da jih bo imel 400 milijonov. Za primerjavo, konkurenčni Facebook je trenutno pri 845 milijonih uporabnikov.


Prijavi napako v članku