Računalništvo, telefonija
05.10.2016 12:20

Deli z drugimi:

Share

Google Chromecast Ultra prekaša celotno konkurenco!

Novi Google Chromecast Ultra poleg videoposnetkov ločljivosti 4K podpira še tehnologijo HDR.
Novi Google Chromecast Ultra poleg videoposnetkov ločljivosti 4K podpira še tehnologijo HDR.

Podjetje Google je na nedavni konferenci poleg pametnih mobilnih telefonov Pixel in Pixel XL (bit.ly/Google-PixelRN) predstavilo še novo napravo za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Tu seveda govorimo o kompaktni napravi Chromecast Ultra, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša kopico uporabnih novosti. Med njimi nedvomno najbolj izstopa možnost predvajanja vsebin 4K, kar bodo seveda lahko uporabili vsi lastniki televizorjev, ki to ločljivost podpirajo.

Novi večpredstavnostni predvajalnik Google Chromecast Ultra poleg ločljivosti 4K podpira še predvajanje pretočnih videoposnetkov v kakovosti HDR (High Dynamic Range). Ta bo nedvomno pripomogel k še boljši kakovosti prikaza videoposnetkov, saj v zelo temnih in zelo svetlih območjih slike omogoča prikaz večjega števila podrobnosti. Podpora za HDR pa bo nedvomno prišla v poštev naročnikom pretočnega videa Netflix in Amazon Prime Video.

Ker bo nova Googlova naprava za predvajanje večpredstavnostnih vsebin tehnološko precej naprednejša od zdajšnjega Chromecasta, bo seveda tudi nekoliko dražja. V Evropi bo zanjo treba odšteti okoli 70 evrov oziroma dvakrat toliko kot za njegovega predhodnika. Kljub temu naj bi se nakup izplačal, saj poleg podpore za 4K in HDR, bomo dobili napravo, ki je skoraj dvakrat hitrejša od predhodnice in nudi podporo za Ethernet, in sicer preko posebnega vmesnika. Večpredstavnostno napravo Google Chromecast Ultra bo mogoče kupiti že v mesecu novembru.


Prijavi napako v članku