Programska in razvojna orodja
21.02.2014 11:44

Deli z drugimi:

Share

Google Capital se usmerja v spletno izobraževanje!

Google Capital se usmerja v spletno izobraževanje!
Google Capital se usmerja v spletno izobraževanje!

Google Capital je bil ustvarjen kot del družbe Google, ki investira v podjetja v pozni fazi tehnoloških stvaritev. Letos naj bi za investicije prejeli dvakrat več denarja kot lani, kar nanaša okrog 300 milijonov dolarjev svežega kapitala. Letošnje leto so poslovanje začeli s prvim korakom v spletno izobraževanje.

Leta 2009 je Google že ustvaril podobno investicijsko družbo – Google Ventures. Ta se bolj ukvarja z investicijami v podjetja v celem spektru, še posebej v podjetja ki so še v zgodnji fazi razvoja. Ker gre podjetju nasplošno dobro, pričakujejo tudi povečanje ekipe zaposlenih Google Capitala iz 8 na 15 ljudi.

Cilj Google capitala je potrojiti investiran denar vsake investicije v naslednjih 5-7 letih, pravi eden izmed upravnikov enote David Lawee. Google Capital vlaga 40 milijonov dolarjev V Renaissance Learning Inc., izobraževalno software podjetje, cilja pa na skupno 5 ali morda celo 6 poslov letos. Renaissance learning je bila ustanovljena leta 1980 ter javno prodajana do leta 2011, ko jo je kupilo privatno podjetje Permira Advisers za 455 milijonov dolarjev po vojni dražb.

Izobrazba je eno ključnih področij investicij Google Capitala, pravi Lawee. Drugo pa so podjetja male ali srednje velikosti, kjer Google poskuša pospešiti prodajo svojega Cloud programja ter storitev.

Lani je bil Google Capital del 125 milijonov dolarjev težke investiciji v LendingClub Corp., podjetju, ki nudi peer-to-peer online izposojevalne storitve. Prej so naprimer vložili tudi denar v SurveyMonkey Inc., ki je ponudnik spletnih anket ter vprašalnikov.

Kljub temu, da je Google morda nov v investiranju v podjetja v poznejših fazah razvoja, lahko nudi konkurenčne prednosti podjetjem s pomočjo na področjih kot je marketing ter z vedno višjimi zneski razpoložljivega kapitala pričakuje poslovanje tudi izven ZDA.

V nasprotju z Google Ventures pa se bodo pri Google Capital izogibali investiranju v podjetja, ki bi lahko tekmovala z Googlom.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več