Programska in razvojna orodja
11.02.2010 10:28
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Buzz napoveduje konec Twitterju

Poleg objavljanja kratkih sporočil, povezav in slik, je zanimiva predvsem popolna kompatibilnost s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android, saj so že izdali tudi mobilno različico storitve Buzz.
Poleg objavljanja kratkih sporočil, povezav in slik, je zanimiva predvsem popolna kompatibilnost s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android, saj so že izdali tudi mobilno različico storitve Buzz.

Buzz

je prefrigana nova storitev spletnega velikana Google, ki bo po predvidevanjih širše javnosti pomenil neposredno konkurenco popularnim socialnim omrežjem kot sta Facebook in Twitter. Google Buzz je integrirana storitev znotraj priljubljene poštne storitve Gmail. Široko potencialno uporabnost tega orodja lahko pripišemo dejstvu, da je Gmail že zdaj tretji najbolj priljubljen ponudnik e-poštnih storitev, oziroma dejstvu, da mu zaupa že 176,5 milijona uporabnikov. Za zdaj na prvem mestu še vztrajata Microsoftov Live Mail in Yahoo.

Kaj prinaša Google Buzz?
Poleg objavljanja kratkih sporočil, povezav in slik, je zanimiva predvsem popolna kompatibilnost s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android, saj so že izdali tudi mobilno različico storitve Buzz. Pri objavi sporočil oziroma posodobitvah statusa pa moramo biti tudi previdni, saj naj bi »public« sporočila Google poindeksiral in jih na pladnju ponudil celemu spletu v okviru realno časovnih iskalnih zadetkov. Kot smo tega že vajeni, bomo tudi tokrat deležni popolne integracije vseh Googlovih storitev, kar pomeni, da bomo brez večjih težav tudi delili Picassa slike in YouTube filme, Flickr pa tudi Twitter vsebine. Popolna integracija s konkurenčnimi socialnimi omrežji (Twitter, Facebook) zaenkrat še ni mogoča, verjetno pa je le vprašanje časa, kdaj bo.

Google Buzz vsaj v začetku še ne bo ogrozil nadvlade sicer »ne več vzhajajoče« zvezde Twitter. Je pa res vprašanje časa, kdaj bo Twitter podlegel tako množičnemu kopiranju koncepta micro blogginga. Tudi Facebook je po našem mnenju zaenkrat še varen, saj ga preprosto uporablja preveč ljudi.

Kot smo že pisali, tudi Facebook ne počiva. Gmail prevzema prvine socialnih omrežij, socialna omrežja pa prvine storitev e-pošte.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku