Telefoni
02.03.2012 06:38

Deli z drugimi:

Share

Google bo mobilnik prenesel v večpredstavnostna očala

Bodo večpredstavnostna očala kmalu postala nepogrešljiv delovni pripomoček?
Bodo večpredstavnostna očala kmalu postala nepogrešljiv delovni pripomoček?

Večpredstavnostna očala so med uporabniki prenosnih naprav izjemno priljubljena. Ta namreč zagotavljajo kakovostno predvajanje večpredstavnostnih vsebin na zasebnem zaslonu – kjerkoli in kadarkoli. Za to, da bodo večpredstavnostna očala postala uporabna še za vsakdanja opravila, pa bo poskrbelo podjetje Google.

Računalniški gigant naj bi namreč do konca leta ponudil v podajo visokotehnološka očala, ki jih bo mogoče brezžično povezati s pametnimi mobilnimi telefoni. To pomeni, da bomo lahko na njih spremljali vse, kar se nam bo dogajalo na zaslonu mobilnika. In to še ni vse. Googlova večpredstavnostna očala naj bi bila opremljena s prirejenim mobilnim operacijskim sistemom Android, podatkovno mobilno povezavo 3G ali 4G, bogato paleto raznovrstnih tipal (svetloba, bližina, nagib in podobno) in navigacijskim sistemom GPS.

V Googlova visokotehnološka očala naj bi bila vgrajena celo spletna kamera, ki naj bi omogočala prepoznavo objektov in stvari. Novost bo seveda mogoče povezati še s številnimi Googlovimi storitvami, kot so Gmail, Google+, Picasa in drugimi. Več podrobnosti o inovativnih večpredstavnostnih očalih naj bi računalniški gigant razkril najkasneje do jeseni. Na spletu se sicer že šušlja, da novost ne bo ravno poceni. Zanjo naj bi bilo potrebo odšteti med 300 in 400 evri. No, pustimo se presenetiti. Morda bodo povsem vredna svojega denarja.


Prijavi napako v članku