Računalništvo, telefonija
06.05.2017 14:20

Deli z drugimi:

Share

Google bo kar sam odločal o tem, ali bo vaš Chrome 32-bitni ali 64-bitni!

64-bitna različica spletnega brskalnika Google Chrome naj bi bila bolj stabilna, hitrejša in predvsem bolj varna od 32-bitne različice.
64-bitna različica spletnega brskalnika Google Chrome naj bi bila bolj stabilna, hitrejša in predvsem bolj varna od 32-bitne različice.

Če uporabljate spletni brskalnik Google Chrome ste verjetno opazili, da je priljubljeni brskalnik neprestano deležen številnih večjih in manjših nadgradenj, ki so bodisi varnostni popravki bodisi popravki za napake v delovanju ali nove funkcionalnosti. Nadgradnje brskalnika Chrome pa bodo v prihodnje precej drugačne. Google je namreč uvedel novost, ki bo poskrbela za to, da bo 64-bitna različica spletnega brskalnika Chrome zamenjala 32-bitno različico na vseh računalnikih, kjer bo to mogoče.

Boljša oziroma 64-bitna različica spletnega brskalnika Google Chrome bo nameščena na vseh računalnikih, ki poganjajo 64-bitne operacijske sisteme Windows. Poleg tega bo moral osebni računalnik razpolagati z vsaj štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Če bodo vsi ti pogoji izpolnjeni, potem bo 64-bitna različica spletnega brskalnika nadomestila 32-bitno različico, na to pa uporabnik seveda ne bo imel nobenega vpliva ali možnosti izbire.

Google njegovo odločitev opravičuje s tem, da je 64-bitna različica bolj stabilna, hitrejša in predvsem bolj varna od 32-bitne različice. Samodejna posodobitev bo doletela vse uporabnike, ki imajo nameščen spletni brskalnik Google Chrome 58 in so izbrali možnost samodejnega posodabljanja spletnega brskalnika.


Prijavi napako v članku