Telefoni
28.02.2017 19:00

Deli z drugimi:

Share

Google Assistant prihaja na Nougat in Marshmallow naprave

Google Assistant prihaja na Nougat in Marshmallow naprave
Google Assistant prihaja na Nougat in Marshmallow naprave

Google Assistant bo po napovedih strokovnjakov pomembno krojil prihodnost glasovnega nadzora na naših Googlovih napravah, vedar je Google do tega trenutka zelo omejil dostop do omenjenega orodja. Obstajajo sicer razne verzije Googlovega asistenta za Google Home, nove LG-jeve ure in Allo pogovore, vendar pa vsi tisti, ki si želijo popolno verzijo in izkušnjo inteligentnega asistenta, morajo sami kupiti celotno verzijo za naprave Pixel.

Z novo posodobitvijo storitev trgovine Play bo postopek popolnoma drugačen. LG je naznanil, da bo telefon G6 prvi telefon, ki ni nastal pod Googlovim okriljem, ki bo opremljen z Google Assistant inovacijo. Google napoveduje prihod njihovega asistenta na vse naprave, ki so opremljene s sistemi Nougat ali Marshmallow.

Kar se tiče uporabnikov Pixel naprav, bodo ti aktivirali asistenta z besedami “OK Google” ali pa z daljšim pritiskom na gumb “domov”. Zmožnosti asistenta se pa prav tako razlikujejo tudi od naprave do naprave ter odvisno od aplikacije, ki jo uporabljamo. Polna verzija asistenta bo uporabnikom omogočala uporabo zemljevida in koledarja, vremenske napovedi itd.

Google bo svojega asistenta najprej v javnost poslal v ZDA (Angleškim uporabnikom), nato v Avstraliji, Kanadi, Veliki Britaniji in nato v Nemčiji. Medtem ko Assistant na Pixel napravah podpira tudi druge jezike kot so japonščina in portugalščina, Google zatrjuje, da bo do konca tega leta na voljo še več jezikov, kar bi seveda pomenilo hitro širjenje asistenta na globalni ravni.

Ko že omenjeno bo Assistant na voljo z novo posodobitvijo za vse telefone, ki so opremljeni s sistemi Nougat in Marshmallow. Glede na to, da ravno v tem času poteka Mobile World Congress, pa verjamemo, da LG ne bo edini novi telefon, ki deležen Googlovega asistenta.

Google Assistant ni zgolj odgovor na asistente Alexa, Cortana in Siri, temveč gre za Googlovo strategijo, kako prinesti glasovni nadzor do vseh Googlovih naprav.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku