Računalništvo, telefonija
10.05.2018 08:47
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gmail bo stavke v e-sporočil pisal kar namesto vas!

Funkcija Smart Compose bo precej pohitrila pisanje odpovorov na prejeta elektronska sporočila.
Funkcija Smart Compose bo precej pohitrila pisanje odpovorov na prejeta elektronska sporočila.

Verjetno ste seznajneni s tem, da je podejetje Google nedavno prenovil elektronski poštni odjemalec Gmail, ki prinaša kar nekaj novih možnosti (https://bit.ly/2K8P7aK). Tu najdemo povsem prenovljeni vmesnik odjemalca Gmail, ki temelji na osnovi materialne oblike (Material Design) ter hitrejši in enostavnejši dostop med Gmailom in drugimi aplikacijami oblačnega pisarniškega paketa G Suite, kot je na primer Googlov koledar. Poleg tega so uporabniki bili deležni še funkcionalnosti Smart Reply, ki bo pohitrila odgovarjanje na prejeto elektronsko pošto ter funkcionalnosti, ki omogoča, da se bodo že prejeta sporočila ponovno prikazala kot prejeta, če bodo ta nekaj časa čakala, da jih bomo odprli.

Pametni fuknciji Smart Reply se je nedavno pridužila še ena, ki sliši na ime Smart Compose, ta pa je bila javnosti prvič predstavljena v okviru nedavne Googlove konference Google I/O 2018. Novost v navezi z napredno Googlovo umetno inteligenco dejansko najprej skenira vsebino elektronskega sporočila in spremlja pisanje odgovorov in sicer na način, da sama predlaga nadaljevanje stavka, pozdrava ali zaključka. Storitev deluje samodejno in sicer med pisanjem odgovora, če pa smo s ponujeno vsebino zadovoljni, jo izberemo in odpošljemo e-sporočilo naslovniku.

Prednost uporabe umetne inteligence za ponujanje odgovorov je v tem, da je odgovor črkovan pravilno in zapisan v slovnično pravilnem jeziku, poleg tega se napredni sistem samodejno poskuša izogniti frazam, ki se neprestano ponavljajo. Novost je trenutno na voljo le v angleškem jeziku, preizkusijo pa jo lahko vsi, vendar le, če jo vključijo ročno (v splošnih nastavitvah pod eksperimentalnim dostopom oziroma experimental access). Še prej pa moramo vključiti prenovljen elektronski poštni predal Gmail. To naredite tako, da v zgornji desni kot (ikono zobnika), izberete »Nastavitve« in preverite, ali je že na voljo možnosti »Preizkusi Novi Gmail«.


Prijavi napako v članku