Televizorji
01.09.2010 06:27

Deli z drugimi:

Share

Gigantski televizor OLED podjetja LG

Podjetje LG Electronics bo kot prvo ponudilo v prodajo televizor OLED z 31-palčno diagonalo.
Podjetje LG Electronics bo kot prvo ponudilo v prodajo televizor OLED z 31-palčno diagonalo.

Tehnologija OLED je med uporabniki večpredstavnostnih naprav zelo priljubljena, saj ponuja izredno visoko kakovost izrisa slik in nizko porabo električne energije. Izjemno priljubljena tehnologija bo kmalu kot nalašč še za spremljanje priljubljenih televizijskih oddaj. Podjetju LG Electronics je namreč kot prvemu uspelo pripraviti televizor OLED z 31-palčno oziroma 78,8-centimetrsko diagonalo, ki je primeren za množično proizvodnjo.

Novi televizor računalniškega giganta je kot nalašč za predvajanje 2D in 3D večpredstavnostnih vsebin, saj se lahko pobaha s kar 600 herčno frekvenco osveževanja. To pomeni, da uspe v sekundi izrisati kar 600 sličic. Vrhunski zvočniški sistem televizorja OLED skrbi za predvajanje ušesu prijetne glasbe, medtem ko je za priklop zunanjih večpredstavnostnih naprav na voljo bogata paleta video priključkov.

Gigantski televizor OLED podjetja LG Electronics navdušuje še z modno obliko in »tankostjo«, saj v debelino meri zgolj devet milimetrov. Novost bo računalniški gigant javnosti prvič predstavil na berlinskem sejmu IFA. Tu naj bi podjetje LG Electronics razkrilo še vse preostale podrobnosti novega televizorja OLED. Vključno z njegovo maloprodajno ceno in dobavljivostjo.

Vas zanima več iz te teme?
LG televizorji LCD televizorji LED televizorji

Prijavi napako v članku