Igre
14.03.2016 11:36
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Generična Ubisoft: The Game igra – Opis Far Cry Primal

Generična Ubisoft: The Game igra - Opis Far Cry Primal
Generična Ubisoft: The Game igra - Opis Far Cry Primal

Oh jej. Par mesecev nazaj sem videl igro, v kateri si poskakoval po prehistorični deželi, se bojeval z mamuti in prevzel vlado mape od drugih plemen. Na prvi pogled je izgledala super, ideja se je zdela originalna, obožujem mamute… in potem sem videl ime. Far Cry. Ubisoft. Ugh.

Takoj sem vedel, da bomo dobili še eno Ubisoft: The Game, igro, ustvarjeno po eno in istem kopitu. V (pre)velikem, praznem odprtem svetu moraš opravljati listo ponavljajočih nalog. Takšnih fantastičnih in izvirnih, tipa ubij 10 živali in pospremi te ljudi od točke A do B. Vmes še uničiš enega izmed stotih taborišč. Res, izjemno zabavno je početi eno in iste stvari. V tretji Far Cry igri zapored. V dvajseti Ubisoft: The Game igri, ki jih Ubisoft dela že vse od Assassins Creed 2. Torej same osnove igre ne rabim opisavat, saj jih že igramo dolgo časa in če ste igrali Far Cry 4, boste takoj doma. Celo mapo so skopirali iz Far Cry 4 (z nekaj priredbami, seveda).

Da se ne bi preveč zabaval, se še moraš vsaki dve sekundi ustaviti in pobrati nek kamen, rožo, drevo, ali pa zaklati neko žival. Ne, liste ponavljajočih stvari se ne končajo pri zgodbi. Zraven tega še moreš delati druge! Za vsako nadgradnjo sposobnosti, orožja, šotorja, in tako dlje – moraš nabirati prej omenjeno kramo. Celo za osnovne stvari, kot so orožja, moramo konstanto pobirati kramo in jih izdelovati. Kmalu postane zelo nadležno, ko hočeš samo igrati igro in se zabavati.

Glavne zgodbe je zdaj dokaj malo, večina vsega obsegajo prej omenjene stranske naloge in nadgrajevanje šotorov v vasici, kar zahteva nabiranje predmetov. Kar je res škoda, ker mi je obdobje, v katerem se igra dogaja, neizmerno všeč. Prav tako lahko ukrotiš živali in jih potem uporabljaš v boju, kar je super, saj lahko prihajaš v sovražno bazo z mamutom.

Ampak kaj, ko celotno igro kvarijo tipične neumnosti odprtega sveta in Ubisoft iger. Komaj se vživiš v igro, že te ven vržejo konstantne ponavljajoče naloge, zbiranje stvari in moteči HUD elementi, ki skačejo čez cel ekran. Seveda imaš tudi BATMAN VISION, kjer ti prikažejo ključne objekte, ki jih lahko pobereš. No, glede na to, koliko blooma ima igra namazanega čez ekran, je to v bistvu dobro.

Skozi opis sem izpadel izjemno negativno in ja, ta igra mi res ni po pogodu. Mislim, da bi Ubisoft lahko naredil odlično, zanimivo igro, a jih to ne zanima. Delajo eno in iste igre, ki so vse bolj kot ne enake, le z malo drugačno temo, ter jim namenijo premalo časa. Res res škoda, saj iger v prehistoričnem času ni veliko.

Če ste slučajno nezahtevni ali pa hočete nekaj na prvo žogo, toliko da nekaj igrate, oziroma uživate v neskončnem opravljanju enakih stvari – potem si sedaj že mislite, kakšno neumno mnenje imam. In ok, čeprav je opis negativen, ne mislim da je slaba igra. Je… igra. Igraš, pozabiš. Igra deluje, izgleda ok, ima dobre produkcijske vrednote, parkrat sem se celo jaz zabaval, ima nekaj zanimivih idej (ki so neizkoriščene) in je originalna v smislu tematike. Tako da ni najslabša igra vseh časov. Je pa izjemno generična in pozabljiva, kar je skorajda slabše.

Ocena: 59/100

Plus:

– prehistorična tematika

Minus:

– generičen Ubisoft naslov

– skopirana mapa in prijemi iz Far Cry 4

– ponavljajoča, dolgočasna, neinspirirana

Vas zanima več iz te teme?
VR igre

Prijavi napako v članku