Računalništvo, telefonija
01.11.2017 11:11

Deli z drugimi:

Share

Galaxy S9 po vsej verjetnosti ne bo revolucionaren

Novi Galaxy S9 naj bi bil v osnovi zelo podoben telefonu iPhone X.
Novi Galaxy S9 naj bi bil v osnovi zelo podoben telefonu iPhone X.

Prek kratkim smo poročali o patentu iz katerega naj bi bilo razvidno, da naj bi podjetje Samsung pri pripravi pametnega mobilnega telefona Galaxy S9 še vedno uporabil klasični bralnik prstnih odtisov, ki bo postavljen na spodnji strani zaslona. Zaslon naj bi bil ovit okoli bralnika prstnih odtisov in sicer na način, da bodo uporabniki pridobili dodatno površino za prikaz vsebine. Spletni bloger Ice universe pa je prepričan, da temu ne bo tako, saj naj bi od virov blizu podjetja Samsung pridobil informacijo, da novi Galaxy S9 ne bo razpolagal z bralnikom prstnih odtisov ampak bo uporabnike prepoznaval s pomočjo spletne kamere oziroma na enak način kot iPhone X.

Podjetje Samsung naj bi se pri pripravi pametnega mobilnega telefona Galaxy S9 odreklo tudi 3,5-milimetrskemu priključku za slušalke, saj vse več uporabnikov prisega na brezžične rešitve. Spletni bloger Ice universe zatrjuje, da bo novost merila 144,1 x 68,1 x 8,0 milimetrov, za prikaz slik pa bo na voljo kakovostni zaslon s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo. Novi Sasmung Galaxy S9 naj bi za nameček razpolagal še z dvema fotoaparatoma ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in dvema spletnima kamerama ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk.

Kupcem bo seveda na voljo tudi model Plus. Ta bo opremljen z zaslonom s 15,7-centimetrsko (6,2-palčno) diagonalo, ohišje iz kombinacije stekla in kovine pa bo merilo 155,2 x 73,4 x 8,1 milimetrov. Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S9 naj bi bil za nameček kot prvi opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 845, ki bo nudil še večjo zmogljivost ob manjši porabi energije. Oba modela naj bi bila združljiva s standardom IP65 in IP68 kar pomeni, da bosta odporna tako proti vodi kot proti prahu.

Glede na govorice naj bi bil Samsung Galaxy S9 predstavljen v okviru mednarodne konference mobilne telefonije Mobile World Congress. To pomeni, da ga bomo lahko videli že med 26. februarjem in 1. marcem naslednjega leta.


Prijavi napako v članku