Telefoni
26.09.2010 15:24
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Futuristični mobilnik Mozilla Seabird

Pametni mobilni telefon Mozilla Seabird zagotovo ne bi pustil hladnih niti najzahtevnejših uporabnikov!
Pametni mobilni telefon Mozilla Seabird zagotovo ne bi pustil hladnih niti najzahtevnejših uporabnikov!

Mozilla Labs, skupina zanesenjakov za pripravo novih programskih rešitev pod okriljem neprofitne organizacije Mozilla Foundation, nas je tokrat prijetno presenetila s pripravo izjemno zanimivega koncepta pametnega mobilnega telefona. Gre za futuristični mobilnik Mozilla Seabird, ki je oblikovno izjemno dovršen in temelji izključno na odprtokodnih rešitvah.

Pametni mobilni telefon Mozilla Seabird ne bi pustil hladnih niti najzahtevnejših uporabnikov, saj je opremljen z dvema miniaturnima projektorjema. Ta lahko uporabimo tako za projiciranje slik na platno oziroma steno kot za projiciranje tipkovnice in sledilne ploščice touchpad na površino. Za zajem nepozabnih trenutkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Slušalka Bluetooth se nahaja kar v hrbtnem delu mobilnika. V pametni mobilni telefon je vgrajen praktičen sistem za brezžično napajanje in polnjenje. Celoto zaključuje odprtokodni in nadvse priljubljeni operacijski sistem Android. Video predstavitev novega mobilnika je na voljo na spletnem naslovu http://skrci.me/Seabird.

Pri tem ne smemo pozabiti, da je mobilnik Mozilla Seabird žal le koncept. To posledično pomeni, da ga po vsej verjetnosti ne bomo nikoli ugledali na prodajnih policah trgovin. Kljub temu lahko še vedno držimo pesti, da bo vsestransko uporabni pametni mobilni telefon v bližnji prihodnosti vendarle naprodaj. Zagotovo bi ga bilo vredno vsaj enkrat preizkusiti »v živo«.


Prijavi napako v članku