Računalništvo, telefonija
19.02.2017 14:56
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Futuristična ukrajinska vojaška čelada z očali HoloLens

Futuristična ukrajinska vojaška čelada z očali HoloLens
Futuristična ukrajinska vojaška čelada z očali HoloLens

Enega najbolj razburljivih izdelkov podjetja Microsoft nedvomno predstavljajo očala HoloLens, ki spadajo v kategorijo obogatene resničnosti. To pomeni, da vas uporaba ne prenese v navidezni svet, ampak omogoča lažje prepletanje realnega in virtualnega okolja. Tako lahko v svoji pisarni ali domu upravljate aplikacije, ki si jih namestite po celi sobi in s tem spletno okolje prenesete v svoj življenjski prostor. Zato ne preseneča, da se je za Microsoftova očala ogrela celo ukrajinska vojska.

Ta bo z njimi opremila poveljnike tankovskih enot, podjetje LimpidArmor pa je zanje že izdelalo prototip futuristične čelade. Gre za kombinacijo običajne vojaške čelade in očal za obogateno resničnost, ki bo vojakom v tankovskih enotah nudila boljši pregled nad dogajanjem okoli sebe, saj bodo imeli na voljo 360-stopinjski vidni kot. Za to bodo poskrbele še namenske kamere, ki bodo nameščene okoli oklepa sodobnega vojaškega tanka.

Uporaba futuristične vojaške čelade z očali HoloLens bo vojakom dala celo možnost, da si bodo bojno okolje ogledali v ničnem času, hkrati pa bodo lahko visokoločljivostno toplotno sliko pridobili v realnem času. Futuristična vojaška čelada bo seveda pomagala iskati potencialne tarče ter tankovski posadki nudila vse informacije, ki so potrebne za izvedbo napada. Zaradi tega bo imela tankovska enota znatno prednost na bojišču, predvsem pa proti nasprotnikom, ki nimajo na voljo sodobne vojaške tehnologije.

Podjetje LimpidArmor futuristično vojaško čelado trenutno še vedno preizkuša v laboratoriju, kar pomeni, da ta še ni povsem nared za na bojišče. Kljub temu so predstavniki podjetja prepričani, da bo njihov izdelek namenjen praktični uporabi že v bližnji prihodnosti, vsekakor pa naj bi bil nared še pred koncem leta 2018.


Prijavi napako v članku